Euroleague

Η λάμψη των αστέρων, η συγκίνηση και η… αμηχανία του Μπερτομέου

Χωρίς την μεγάλη… ατάκα πλην του showman, Εργκίν Αταμάν, αλλά με πολλούς αστέρες να δίνουν ξεχωριστή αίγλη η τελετή απονομής βραβείων και η συνέντευξη Τύπου της Ευρωλίγκας.

Το άτυπο τζάμπολ του Final Four της Ευρωλίγκας δόθηκε το πρωί της Τετάρτης, σε ειδική αίθουσα της «Stark Arena». Η αρχή, έγινε με την τελετή απονομής των βραβείων στους κορυφαίους της σεζόν και η συνέχεια δόθηκε με την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Αποστολή στο Βελιγράδι, Νίκος Ζέρβας

Σε αντίθεση με το παρελθόν, η Ευρωλίγκα επέλεξε όλα αυτά να γίνουν στο γήπεδο των αγώνων και όχι σε κάποιο δημαρχείο ή ειδικό μέρος της πόλης του Βελιγραδίου. Στην αίθουσα οι προσωπικότητες που ξεχώρισαν ήταν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, δίπλα στην σύζυγο του αείμνηστο φίλου και κουμπάρου του, Ντούσαν Ίβκοβιτς, Μέμα. Έμελλε μάλιστα να βραβεύσει τον προπονητή του Ολυμπιακού, Γιώργο Μπαρτζώκα ως τον κορυφαίο προπονητή της σεζόν σε μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές της τελετής. Οι ελληνικές πρωτιές δεν σταμάτησαν βέβαια εκεί, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» είδαν τον Σάσα Βεζένκοβ στην καλύτερη πεντάδα και τον Κώστα Σλούκα να χαρίζει την καλύτερη στιγμή της διοργάνωσης με το τρίποντο κόντρα στην Εφές.

Μιλώντας για αστέρες, πλην του προπονητή της Παρτιζάν, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Ιμπραήμ Κουτλουάι, Χουάν Κάρλο Ναβάρο, Φελίπε Ρέγες, Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, Πάτρικ Φέμερλινγκ, Ντέγιαν Τομάσεβιτς, Ιγκόρ Ρακότσεβιτς και Ντούσκο Σαβάνοβιτς. Με τον Τζο Αρλάουκας να έχει εντρυφήσει πλέον για τα καλά στον νέο του ρόλο του παρουσιαστή και του δημοσιογράφου, όλα κύλησαν ομαλά, χωρίς υπερβολές, λιτά και με τους παίκτες και το σπορ να είναι στο επίκεντρο. Ο μόνος που έφυγε από τα... συνηθισμένα, όντας όμως ο εαυτός του, ήταν ο προπονητής της Εφές, Εργκίν Αταμάν, ο οποίος απευθυνόμενος στους Έλληνες δημοσιογράφους, επανέλαβε να το ακούσουμε καλά πως η ομάδα του θα στεφθεί ξανά πρωταθλήτρια.

Πλάι τους οι Πάμπλο Λάσο και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους προσπαθούσσαν να κάνουν μεταξύ τους λίγη πλάκα και να ελαφρύνουν το κλίμα του «classicο». Όπως και σε όλα τα τελευταία Final Four, ο πολύ καλός φίλος του μπάσκετ και της Ευρωλίγκας, ηθοποιός του «Casa De Papel», Ντάρκο Πέριτς (σ.σ. γνωστός ως Helsinki), είναι εδώ και δεν θα μπορούσε να χάσει τις βραβεύσεις.

Άπαντες στα πηγαδάκια πριν και μετά τις συνεντεύξεις έδειχναν να το απολαμβάνουν, πλην ενός, ο οποίος από την ομιλία του και μόνο φαινόταν πως δεν νιώθει το ίδιο άνετα. Ο λόγος για τον εκτελεστικό διευθυντή της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, ο οποίος εκτός του ότι είναι επηρεασμένος και περπατάει με δυσκολία λόγο ενός ατυχήματος που είχε στο πόδι, όλα δείχνουν πως είναι η τελευταία φορά που άνοιξε την αυλαία ενός Final Four με την ομιλία του και αυτό ήταν… ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x