Euroleague

Ιτούδης: «Δεν είμαστε εδώ για να απολαύσουμε το Final-4»

O Δημήτρης Ιτούδης θα λάβει μέρος στο 14ο Final 4 της καριέρας του και στη συνέντευξη Τύπου μίλησε για την ιδιαίτερη σεζόν της ΤΣΣΚΑ και τον ημιτελικό με την Εφές.

Το Final-4 της Euroleague στην Κολωνία βρίσκεται προ των πυλών (28-30 Μαΐου), με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη να είναι παρούσα για ακόμα μία φορά και τον Έλληνα τεχνικό να λαμβάνει μέρος στο 14ο Final Four της καριέρας του (8 με τον Παναθηναϊκό και 6 με την ΤΣΣΚΑ).

Στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής των Ρώσων δήλωσε μεν περήφανος για την πρόκριση της ομάδας του, σε μια δύσκολη για αυτή σεζόν, στην Κολωνία, αλλά δήλωσε -εμμέσως- ότι στόχος της είναι το τρόπαιο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ευλογία που είμαστε στο Final 4. Ήταν μεγάλη πρόκληση για όλους εμάς με την πανδημία. Oι παίκτες μου έδειξαν μεγάλη καρδιά και αυτό μας κάνει πραγματική ομάδα. Ο κόσμος είδε ανταγωνιστικό μπάσκετ στη διοργάνωση».

Για το αν ήταν η δυσκολότερη σεζόν της καριέρας του στην ΤΣΣΚΑ: «Παραμείναμε ενωμένοι. Η ομάδα κατάλαβε τη δυναμική της. Είχαμε σπουδαίους αντιπάλους αλλά το θέμα είναι να ανταγωνίζεσαι με τους εαυτούς σου. Όταν βλέπεις ότι έχεις μια προοπτική, σίγουρα τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν διαφορετικά αλλά οι παίκτες ήταν αφοσιωμένοι. Εννοείται πως τα εύσημα πάνε στους παίκτες και στο κλαμπ».

Για τα 14 Final Four που συμπληρώνει: «Τα οκτώ Final 4 με τον Παναθηναϊκό ήταν σπουδαία σε μια σπουδαία ομάδα. Τα έξι Final 4 με την ΤΣΣΚΑ είναι σπουδαία και είμαστε περήφανοι για αυτά. Έχουμε κοινούς στόχους στην ομάδα, επιθυμία, τη φλόγα. Δεν δουλεύω, απολαμβάνω κάθε στιγμή. Δεν είναι εργασία, όταν έχεις τέτοια διάθεση, είναι σαν να μην δουλεύεις. Είναι ευχαρίστηση να δουλεύεις για αυτούς τους ανθρώπους».

Για το πόσο δύσκολο ήταν τα πράγματα μετά την φυγή του Μάικ Τζέιμς: «Καλύτερα να φέρω τον Κλάιμπερν να απαντήσει. Όταν έχω τέτοιους παίκτες μπορώ να αναδομήσω μια ομάδα. Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι εφικτό. Πιστεύουν στην ομάδα και είμαι περήφανος για αυτό. Όταν έχεις τέτοιες δυσκολίες και βρίσκεις λύσεις εκ των έσω τότε αξίζει μπράβο. Ο Κλάιμπερν και οι άλλοι παίκτες της ΤΣΣΚΑ τα κατάφεραν και γι' αυτό πρέπει να αναφερόμαστε σε όσους βρίσκονται εδώ».

Για τον ημιτελικό με την Εφές: «Σπουδαία ομάδα. Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι είναι η επανάληψη του τελικού του 2019. Δεν έχει αλλάξει η Εφές έχει κάποιες προσθήκες που παίζουν εξαιρετικά. Μας αρέσουν οι προκλήσεις. Εννοείται πως έχει πολύ καλό ποσοστό, δημιουργούς, παίκτες που έρχονται από τον πάγκο και μπαίνουν στην πεντάδα. Κάτι πρέπει να κάνουμε να τους καταστρέψουμε το παιχνίδι αλλά θα φανεί και στη ροή του αγώνα. Δεν μπορώ να απαντήσω με ασφάλεια τώρα, έχουμε ένα πλάνο. Έχουμε αφοσιωμένους παίκτες, ήμασταν φαβορί πολλές φορές. Υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες. Υπάρχουν τρόποι για να περιορίσουμε τους αντιπάλους μας».

Για τη φετινή πρόκριση της ΤΣΣΚΑ: «Περήφανοι που έχουμε για τον τρόπο που καταφέραμε να προκριθούμε και αξίζουν εύσημα στους παίκτες. Είναι δύσκολο για τους παίκτες να κάνουν πράξη αυτά που λέμε. Δεν είμαστε εδώ για να απολαύσουμε τη διοργάνωση. Αφήστε την επιτυχία να μείνει στο παρελθόν και απολαύστε το μέλλον. Αυτό είναι το μέλλον. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι στην Εφές και αυτό μετράει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x