Euroleague

Ιτούδης: «Ο Κλάιμπερν επέλεξε το τρίποντο γιατί έτσι ένιωσε, το σουτ ήταν καλό»

Ο Δημήτρης Ιτούδης υπερασπίστηκε την επιλογή του Γουίλ Κλάιμπερν στο τέλος του ημιτελικού με την Εφές.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έφτασε κοντά σε μια τεράστια ανατροπή στον ημιτελικό της Euroleague κόντρα στην Αναντολού Εφές, αλλά το τρίποντο που πήρε ο Γουίλ Κλάιμπερν στα 4'' για το τέλος ήταν άστοχο, με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να προκριθούν στον τελικό.

Ο Δημήτρης Ιτούδης υπερασπίστηκε στη συνέντευξη Τύπου την επιλογή του Αμερικανού, λέγοντας πως το σουτ του «ήταν καλό».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την επιλογή του Κλάιμπερν στην τελευταία επίθεση: «Ο Γουίλ ήταν η προτεραιότητα. Δεύτερη επιλογή ήταν το pick n pop του Φόγκτμαν. Δώσαμε την καλύτερη επιλογή στον Γουίλ, που μπορούσε να πάει μέχρι μέσα κι από τις δύο πλευρές, εκείνος επέλεξε το τρίποντο γιατί έτσι το ένιωσε. Το σουτ ήταν καλό».

Για την έκβαση του ημιτελικού: «Βάλαμε κάποια σουτ μεγάλα. Γυρίσαμε το παιχνίδι, το φτάσαμε στην κατάσταση που θέλαμε. Στα 14'' ο Φόγκτμαν πήρε ένα πολύ σημαντικό επιθετικό ριμπάουντ μετά από ένα καλό σουτ. Προσπαθήσαμε να το φέρουμε στα ίσα εκεί, δεν τα καταφέραμε. Μετά το τάιμ άουτ, είχαμε ένα καλό σουτ, σε μια φάση από αυτές που "έχει" ο Γουίλ Κλάιμπερν. Με όλο τον σεβασμό προς την Αναντολού Εφές, τη σεβαστήκαμε ίσως περισσότερο απ ότι έπρεπε. Βάλαμε μεγάλα σουτ στο τρίτο δεκάλεπτο, μπήκαμε πιο αποφασιστικοί. Αυτό που με ικανοποιεί είναι ότι δεν παρατήσαμε ποτέ το παιχνίδι. Αυτό που είπα σε τάιμ άουτ στο -16 ήταν ότι δεν θέλω να δω το μάτι να σταματήσει να γυαλίζει. Το ματς θα μπορούσε να έχει πολύ διαφορετικό αποτέλεσμα εάν ήμασταν σοβαροί στα υπόλοιπα 27 λεπτά του αγώνα. Σε κανένα σημείο δεν δείξαμε τις ικανότητες που έχουμε σαν ομάδα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x