Euroleague

Καμπάτσο στο sport-fm.gr: «Όταν παίζεις άμυνα, η επίθεση ρολάρει μόνη της - Εξαιρετική ομάδα ο Παναθηναϊκός AKTOR»

Ο Φακούντο Καμπάτσο μίλησε στο sport-fm.gr για τα «κλειδιά» της επικράτησης της Ρεάλ επί του Παναθηναϊκού AKTOR, ενώ έδωσε και τη δική του άποψη όσον αφορά την ομάδα των «πρασίνων».

Ο Παναθηναϊκός AKTOR ήταν πολύ ανταγωνιστικός για ένα ημίχρονο, όμως πλήρωσε το τραγικό τρίτο δεκάλεπτο και τελικά ηττήθηκε με σκορ 90-78 από τη Ρεάλ στο κατάμεστο ΟΑΚΑ.

Με αυτή τη νίκη, η «βασίλισσα» έφτασε τις 12 νίκες σε 13 αγωνιστικές, δείχνοντας πως, τουλάχιστον για την ώρα, παίζει σε... άλλη κατηγορία από τις υπόλοιπες ομάδες της Euroleague. Αυτό οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στην απίστευτη σεζόν που διανύει ο Φακούντο Καμπάτσο.

Ο βραχύσωμος Αργεντινός, που ανακηρύχθηκε MVP της διοργάνωσης για τον Νοέμβριο, κατάφερε σε ένα αθόρυβο βράδυ να καταγράψει 8 πόντους, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ, όντας πραγματικός «μαέστρος» για τους Μαδριλένους. Μετά το ματς, μίλησε στο sport-fm.gr τόσο για τα «κλειδιά» της νίκης, όσο και για τη μεγάλη ποιότητα του Παναθηναϊκού AKTOR.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Αλέξανδρο Τσιριγώτη:

Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο μέρος, είδαμε μια διαφορετική Ρεάλ στο δεύτερο. Ποιες ήταν οι λεπτομέρειες που σας οδήγησαν στη νίκη;

«Κάναμε καλή δουλειά κόντρα στον αντίπαλό μας. Παίξαμε πολύ έξυπνη άμυνα. Ο Παναθηναϊκός AKTOR μπορεί να σκοράρει με πολλούς τρόπους, και νομίζω πως το ελέγξαμε αυτό. Όταν παίζεις καλή άμυνα, η επίθεση ρολάρει από μόνη της, επομένως νομίζω ότι αυτό ήταν το κλειδί της νίκης».

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός AKTOR πέρασε μπροστά με ένα επιμέρους σκορ 14-0 και το ΟΑΚΑ «πήρε φωτιά». Πώς καταφέρατε να μείνετε ήρεμοι και να ελέγξετε την κατάσταση;

«Ήμασταν ήρεμοι, γιατί ξέραμε ότι μπορεί να συμβεί να έχουμε ένα κακό διάστημα, που ο αντίπαλος να παίζει πολύ καλά. Σε εκείνο το σημείο δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε κανέναν παίκτη του Παναθηναϊκού AKTOR, σκόραραν συνεχώς και πέρασαν μπροστά. Αυτό που έπρεπε να κάνουμε ήταν να μείνουμε συγκεντρωμένοι, να συνεχίσουμε να παίζουμε, να προσπαθήσουμε να βγάλουμε άμυνες και εν τέλει αγωνιστήκαμε έξυπνα και τα καταφέραμε».

Στην τρίτη περίοδο ήσασταν πραγματικά ασταμάτητοι. Σας είπε κάτι σημαντικό ο Τσους Ματέο στην ανάπαυλα;

«Από χθες μέχρι σήμερα το πρωί, δουλεύαμε συνεχώς την άμυνά μας. Επομένως, το μόνο που μας είπε, ήταν να συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας, να τα δώσουμε όλα στην άμυνα, να γυρίσουμε σωστά την μπάλα στην επίθεση και όλα θα πάνε καλά».

Ποια η γνώμη σου για τον Παναθηναϊκό ΑΚΤΟR. Θεωρείς ότι μπορεί να φτάσει ψηλά;

«Έχει μια εξαιρετική ομάδα, είναι πραγματικά ένα πολύ καλό σύνολο. Μπορεί να σκοράρει με πάρα πολλούς τρόπους. Είναι επικίνδυνος σε πολλές θέσεις, έχει τρομερό πόιντ γκαρντ (σ.σ. Ναν) και τρομερό σέντερ (σ.σ. Λεσόρ). Τώρα τελευταία παίζει πολύ καλύτερα σε σχέση με το ξεκίνημα, επομένως έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Είναι πολύ νωρίς όμως για να πω πού μπορεί να φτάσει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x