Τελείωσε το παιχνίδι… τρελαίνοντας για μία ακόμα φορά την στατιστική, αφού σε 36 λεπτά συμμετοχής είχε 17 πόντους, 9 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα, μία ασίστ, μία τάπα, 7 κερδισμένα φάουλ και μόλις 2 λάθη. Σύνολο στο σύστημα αξιολόγησης 29, από τον πολυπράγμων στο παρκέ, Γουίλ Κλάιμπερν, κυριότερη αιτία της χθεσινής ήττας του Ολυμπιακού στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ.
Ο 28χρονος φόργουορντ, ο οποίος από τα… αλώνια της Ουλμ και της Χάποελ Χολόν, κατοικοεδρεύει, σε μεγάλο βαθμό χάρη στον Ντέιβιντ Μπλατ, στα μεγάλα σαλόνια της ΤΣΣΚΑ και της Ευρωλίγκας, μίλησε στο sportfm.gr για το που κρίθηκε η αναμέτρηση με τους «ερυθρόλευκους», τον νέο Ολυμπιακό και το πόσα οφείλει στον νυν προπονητή του, ενώ αποκάλυψε και τα σχέδια του για το μέλλον, που δε θα μπορούσαν να μην σχετίζονται βάσει των εμφανίσεών του με το ΝΒΑ.
Συνέντευξη στον Νίκο Ζέρβα:
-Μετά από μία «κλειστή» αναμέτρηση, καταφέρατε τελικά να κάμψετε την αντίσταση του Ολυμπιακού. Που θεωρείς ότι κρίθηκε το παιχνίδι;
«Ήταν ένα παιχνίδι με χαμηλό σκορ, όπου και οι δύο ομάδες ακολούθησαν άρτια το πλάνο τους. Έπρεπε να παίξουμε καλύτερα επιθετικά στο πρώτο ημίχρονο, όμως ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά σκληρός και αποφασισμένος και εμείς άστοχοι σε προσπάθειες που συνήθως τελειώνουμε με επιτυχία. Στο δεύτερο ημίχρονο και κυρίως στο τρίτο δεκάλεπτο, ήμασταν πολύ πιο επιθετικοί, βγάλαμε αρκετή ενέργεια στο παρκέ και πιστεύω πως παίξαμε καλύτερο μπάσκετ. Ωστόσο, το ματς κρίθηκε υπέρ της ομάδας που έβγαλε μία-δύο άμυνες περισσότερες».
-Οι περισσότερες αναμετρήσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι ντέρμπι και κρίνονται στο τέλος άλλωστε…
«Ξέρω πολύ καλά πως με τον Ολυμπιακό η ΤΣΣΚΑ έχει ένα κακό παρελθόν στα Final Four. Η μορφή του αγώνα σήμερα (σ.σ. χθες) ήταν σαν ένα μεγάλο ντέρμπι όπως και αυτά τα παιχνίδια, αλλά εγώ δεν ήμουν μέρος αυτών των παιχνιδιών. Είμαι μόλις ενάμισι χρόνο εδώ και με ενδιαφέρει το μέλλον. Σημασία έχει τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα. Το παρελθόν είναι παρελθόν».
-Περιμένατε τόσο ανταγωνιστικό τον Ολυμπιακό που είναι αρκετά αλλαγμένος φέτος ή σας αιφνιδίασε;
«Ασφαλώς και ήμασταν προετοιμασμένοι για την εμφάνιση του Ολυμπιακού. Παρότι έχει νέα φιλοσοφία και νέο προπονητή, αλλά και παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί πολύ στην Ευρωλίγκα, παραμένει μία πολύ καλή και ανταγωνιστική ομάδα. Μπορώ να σου πως ότι επειδή γνωρίζω τον κόουτς Μπλατ, περίμενα ακριβώς αυτή τη μορφή του παιχνιδιού από τους αντιπάλους μας. Καταφέραμε όμως να ανταποκριθούμε και να διατηρήσουμε το αήττητό μας και αυτό είναι που μετράει».
-Μου έδωσες την καλύτερη… ασίστ. Τι σημαίνει για σένα ο κόουτς Μπλατ και πόσο σημαντική θεωρείς τη συνεργασία σας στη Νταρουσάφακα;
«Ο κόουτς Μπλατ είναι ο προπονητής που μου έδωσε την πρώτη ελπίδα ότι θα κάνω καλή καριέρα και την πρώτη ευκαιρία να αγωνιστώ στο υψηλότερο επίπεδο. Για πολύ μεγάλο διάστημα πριν συνεργαστούμε, πίστευα πως ποτέ δε θα φτάσω εδώ που είμαι τώρα και πως θα κάνω αυτά που κάνω στο παρκέ, όμως πίστεψε πολύ σε μένα, με στήριξε και αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ».
-Είσαι από πέρυσι σε πολύ καλή κατάσταση, προσφέρεις σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού και για πολλούς είσαι από τους πιο πλήρεις παίκτες. Δε μπορώ να μη σε ρωτήσω αν έχεις αρχίσει να σκέφτεσαι το ΝΒΑ…
«Η αλήθεια είναι πως το ΝΒΑ είναι μέσα στο μυαλό μου και είναι μία καλή προοπτική για εμένα. Πιστεύω πως ίσως να έχει έρθει η ώρα για αυτό το μεγάλο βήμα, όμως αυτό που προέχει τώρα είναι η σεζόν μου εδώ στην ΤΣΣΚΑ. Δουλεύω καθημερινά για να την βοηθήσω να φτάσει στους στόχους της. Το καλοκαίρι θα δούμε τι θα γίνει, θα συζητήσω και θα εξετάσω όλα τα ενδεχόμενα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






