Euroleague

Κοντός: «Τέτοια αποδοχή σαν του Πιτίνο δεν είχε στην αρχή ούτε ο Ομπράντοβιτς»

Ο Δημήτρης Κοντός αναφέρθηκε στην επίδραση του Ρικ Πιτίνο στον οργανισμό του Παναθηναϊκού.

Ο Ρικ Πιτίνο έχει κατορθώσει να επιδράσει στην ψυχολογία των παικτών και του ΟΑΚΑ, κάτι που φάνηκε αμέσως με την επιστροφή του, όπως τόνισε στον ΣΠΟΡ 94,6 ο Δημήτρης Κοντός.

«Ούτε ο Ομπράντοβιτς δεν είχε τέτοια αποδοχή σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ο Παναθηναϊκός έχει ένα κοινό και ένα μέγεθος που δεν δίνει ασυλία σε κάθε προπονητή. Ο Πιτίνο έχει αποδοχή σε όλα και βλέπεις μια ηρεμία και μια σιγουριά από το παρκέ μέχρι το πάνω διάζωμα. Η ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση ήταν τα βασικά κομμάτια για την χθεσινή εικόνα. Από εκεί αρχίζουν και τελειώνουν όλα. Είναι στοιχεία που έλειπαν στον Παναθηναϊκό», ανέφερε.

Παράλληλα, αποκάλυψε πώς «έψησε» ομάδα και Φρεντέτ να παίζουν ο ένας για τον… άλλο. «Ο Πιτίνο είπε στους παίκτες πως ο Φρεντέτ είναι ίσως το μεγαλύτερο επιθετικό όπλο στην Ευρώπη και πως πρέπει όλοι να το προστατεύσουμε. Ο Φρεντέτ δεν ήταν ποτέ αδιάφορος, απλά θα πρέπει να εξηγήσεις στον παίκτη και την ομάδα τι τους ζητάς. Όταν τους μιλά με το καλημέρα ο προπονητής και ξεκαθαρίζει τα πράγματα, όλα είναι πιο εύκολα», σημείωσε.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην προσφορά των Τζόνσον και Μήτογλου. «Ο Τζόνσον έδειξε με τον Πιτίνο πως ήταν πολύ περισσότερο μέσα στο πνεύμα του αγώνα. Ο Μήτογλου ήταν κλειδί στην αντιμετώπιση του Μονρό και του Σενγκέλια. Έχει βγάλει από το μυαλό του πως όλα πρέπει να ξεκινούν από την επίθεση και είναι πολύ σημαντικός για την άμυνα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x