Euroleague

Ο κόουτς της εξέδρας: Χρειάζεται point guard… χθες ο Παναθηναϊκός

Η τραγική εμφάνιση του Παναθηναϊκού στην πρεμιέρα και η ήττα από τη Μονακό φανέρωσαν όλες τις αδυναμίες του «τριφυλλιού».

Κάπως διαφορετική περίμεναν την πρεμιέρα της φετινής Ευρωλίγκας οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, που είδαν την ομάδα να καταρρέει και να γίνεται έρμαιο στις ορέξεις της Μονακό.

Ο κόουτς της εξέδρας κράτησε τρία στοιχεία που έκαναν τη διαφορά στο ματς του Πριγκιπάτου και σας τα παραθέτει…

Μηδαμινή δημιουργία από τους γκαρντ: Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος του Δημήτρη Πρίφτη ήταν η δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων για να βρει εύκολους πόντους η ομάδα του. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι «πράσινοι» είχαν μόλις μία ασίστ στο πρώτο ημίχρονο και συνολικά 7 τελικές πάσες σε ολόκληρο τον αγώνα, που αποτελεί και αρνητική επίδοση τετραετίας. Το «τριφύλλι» ζοριζόταν εκτελεστικά, αφού σκόραρε μόνο μέσω ατομικών ενεργειών των παικτών του ή από τα επιθετικά ριμπάουντ (17 τον αριθμό). Κάπως έτσι φανερώθηκε η ανάγκη άμεσης προσθήκης ενός γκαρντ, ενός κουμανταδόρου από τον «άσο».

Η τρομακτική αστοχία από την περιφέρεια: Το αμέσως επόμενο πρόβλημα που είχε να αντιμετωπίσει ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ήταν η απίστευτη αστοχία των περιφερειακών. Ο Κέντρικ Πέρι 0/6 δίποντα και 0/4 τρίποντα, ενώ ο Νεμάνια Νέντοβιτς τελείωσε το ματς με 0/3 δίποντα και 0/4 τρίποντα. Συνολικά 0/17 αυτοί οι δύο! Όταν δύο από τα βασικά επιθετικά όπλα σου μένουν στο μηδέν, τότε δεν μπορείς να ελπίζεις…

«Σκληρή» άμυνα μόνο ανά μικρά διαστήματα: Η Μονακό δεν «ένιωσε» την άμυνα των παικτών του «τριφυλλιού», αν εξαιρέσουμε ένα διάστημα στο τελευταίο τρίλεπτο του ημιχρόνου και στο φινάλε της 3ης περιόδου. Παρ’ όλα αυτά, ακόμα και σ’ αυτά τα κομμάτια, οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να το εξαργυρώσουν και να πλησιάσουν σε απόσταση βολής, αφού επιθετικά ήταν… αποκαρδιωτικοί, όπως προαναφέραμε. Περιμέναμε σίγουρα κάτι καλύτερο από την ομάδα του Πρίφτη, που έκανε μόλις 2 κλεψίματα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x