Euroleague

Λαρεντζάκης, ο clutch: Το 77% των πόντων του στα τελευταία 7 λεπτά με Ολυμπιακό

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης αποδεικνύεται ο άνθρωπος των κρίσιμων λεπτών για τον Ολυμπιακό.

Ο Κώστας Σλούκας έκρινε στο φινάλε την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ, αλλά εκείνος είναι… σεσημασμένος. Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης έχει εξελιχθεί σε δεύτερο clutch παίκτη των «ερυθρόλευκων» τη φετινή περίοδο. Το λένε και οι αριθμοί.

Ο «Λάρι» έχει πετύχει το 77% των πόντων του στα τελευταία επτά λεπτά των τριών αγώνων του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα. Συγκεκριμένα από τους 35 πόντους που έχει σημειώσει, οι 27 έχουν έρθει όχι απλώς στην τέταρτη περίοδο, αλλά όταν η μπάλα… ζύγιζε πολύ. Μάλιστα, έχουν έρθει με εξαιρετικά ποσοστά: 7/9 τρίποντα και 2/3 δίποντα (έχει και δύο βολές).

Ειδικότερα, ο 29χρονος άσος στη νίκη επί της Μπαρτσελόνα στην πρεμιέρα (70-80) ήταν καθοριστικός με 12 πόντους και τέσσερα τρίποντα στην τελευταία περίοδο. Το πρώτο από αυτά ήρθε 5:55 πριν το τέλος φέρνοντας την ομάδα του στο +8, 57-65.



Στη δεύτερη αγωνιστική, στο άδειο ΣΕΦ απέναντι στην Ζαλγκίρις (90-80), είχε μεν 8 πόντους ως το τρίτο δεκάλεπτο, αλλά σημείωσε άλλους επτά στα τελευταία 3:59. Μάλιστα το πρώτο του καλάθι σε αυτή την περίοδο έκανε το 76-70 δίνοντας ανάσα στην ομάδα του.



Χθες, στο θρίαμβο επί της Ρεάλ στη Μαδρίτη (87-89), ο Λαρεντζάκης μπήκε άποντος στην τελευταία περίοδο, αλλά πέτυχε 8 καθοριστικούς πόντους. Το πρώτο του καλάθι στο ματς, ένα τρίποντο, ήρθε 6:42 πριν το τέλος μειώνοντας τότε σε 73-70.



Εξίσου εντυπωσιακό όμως και απόδειξη της εμπιστοσύνης του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι πως ο διεθνής άσος έχει παίξει σε ολόκληρα τα τέταρτα δεκάλεπτα των τριών αγώνων του Ολυμπιακού, ενώ έχει αγωνιστεί συνολικά σε άλλα 27:06 στις υπόλοιπες τρεις περιόδους των τριών αγώνων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x