Euroleague

Λάσο: «Κάναμε ένα βήμα, αλλά πρέπει να παίξουμε καλύτερα την Παρασκευή»

Το ότι μετράει πως η Ρεάλ προηγείται 1-0 στη σειρά με τον Παναθηναϊκό στάθηκε ο Πάμπλο Λάσο μετά το 75-72 της πρωταθλήτριας Ευρώπης επί των «πράσινων».

Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε πως έγιναν απρόβλεπτα πράγματα στο φινάλε της αναμέτρησης και πως πρέπει να κοιτάξουν τι δεν έκαναν σωστά στο αποψινό ματς, ώστε να μην τα επαναλάβουν στο δεύτερο ματς την Παρασκευή. Πιστεύει πως η εμπειρία των παικτών του τους βοηθά να ξεπερνούν την κούραση από τα συνεχόμενα ματς, ζήτησε συγκέντρωση για τη συνέχεια, ανέλυσε το ματς στα βασικότερα σημεία του, ζήτησε περηφάνια και θάρρος, ενώ εξήρε Καμπάτσο, Τέιλορ, Ντόντσιτς και Καλάθη.

Αναλυτικά: «Έγιναν περίπλοκα τα πράγματα στο φινάλε. Είμαι χαρούμενος για τη νίκη, είναι ένα σημαντικό βήμα για τα πλέι οφ. Όμως, θα πρέπει να παίξουμε καλύτερα την Παρασκευή. Σκεφτόμαστε μόνο το δεύτερο παιχνίδι τώρα. Πρέπει να δούμε τι δεν κάναμε σωστά και να βελτιωθούμε.

Παίζουμε σε λιγότερο από 48 ώρες. Έχουμε έμπειρους παίκτες. Μπορούν να παίξουν και να ανταπεξέλθουν. Θα πρέπει να μπορούμε να βρίσκουμε τρόπο να σκοράρουμε. Παίζουμε απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40'».

«Κερδίζεις, χάνεις, πρέπει να δεις τι πρέπει να βελτιώσεις για το επόμενο ματς. Είναι σημαντικό που νικήσαμε. Νιώθεις καλύτερα όταν νικάς. Πρέπει να δούμε τι κάναμε σωστά, τι πρέπει να βελτιώσουμε και να διατηρήσουμε το πνεύμα που είχαμε σε όλον τον αγώνα».

Για αυτά που έκανε η ομάδα του, είπε: «Πιστεύω πως κάναμε καλή δουλειά. Είχαν το μομέντουμ με τα τρίποντα του Καλάθη. Μπορούσε να τρέξει ο Παναθηναϊκός. Υπάρχουν καταστάσεις που θα μπορούσαμε να δράσουμε διαφορετικά. Όλα είναι σημαντικά και η άμυνα και η επίθεση. Θέλουμε να βελτιωθούμε για το ματς της Παρασκευής».

Συμπλήρωσε για το θάρρος των παικτών του και την παρουσία των Φακούντο Καμπάτσο - Τζέφερι Τέιλορ: «Είναι σημαντικό να έχεις θάρρος. Πρέπει να είσαι περήφανος σε μια σειρά πλέι οφ και να παίζεις με ένταση. Έχουμε αυτοπεποίθηση για αυτά που μπορούμε να κάνουμε και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Ο Καμπάτσο και ο Τέιλορ έκαναν "σκληρή" δουλειά. Έβαλαν καλάθια, έπαιξαν άμυνα. Εκτέλεσαν σωστά τις ευκαιρίες που είχαν. Ξέρω τις επιθετικές τους ικανότητες. Είμαστε ικανοί. Είμαι χαρούμενος για την παρουσία τους».

Για την επιστροφή του Λούκα Ντόντσιτς στη Μαδρίτη τόνισε: «Πάντα πιστεύω το ίδιο για τον Λούκα. Είμαι χαρούμενος για την υποδοχή του κόσμου. Όλοι τον αγαπούν πολύ».

Τέλος, ανέφερε για την εμφάνιση του Νικ Καλάθη στην τέταρτη περίοδο: «Μιλάμε για τον Καλάθη, είναι λογικό. Είναι από τους καλύτερους παίκτες της Euroleague. Πρέπει να το αποδεχτούμε αυτό. Το αποδεχτήκαμε. Δεν θα σταματήσουμε, ανεξαρτήτως πόσων πόντων έβαζε ο Καλάθης. Ήμασταν στο -6, είχαμε τη συγκέντρωση για να επιστρέψουμε. Δεν χάσαμε τη συγκέντρωσή μας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x