Euroleague

Λιμνιάτης στον bwinΣΠΟΡ FM: «Παίζει ελκυστικό μπάσκετ ο Ολυμπιακός, πιο σοφός στο φετινό Final Four»

Πιο σοφός θα παρουσιαστεί στο φετινό Final Four ο Ολυμπιακός, λόγω της περσινής του εμπειρίας, όπως εκτίμησε ο Γιώργος Λιμνιάτης, μιλώντας στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6

Άκρως επιτυχημένη κρίνεται η πορεία του Ολυμπιακού στη φετινή Ευρωλίγκα, ακόμη κι αν δεν είχε προκριθεί στο Final Four, όπως δήλωσε ο Γιώργος Λιμνιάτης, στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6.

Από 'κει και πέρα, ο κόουτς του Λαυρίου εκτιμά ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα πάνε πιο έτοιμοι και πιο... σοφοί στο Κάουνας, μετά την περσινή τους εμπειρία στο Βελιγράδι, τονίζοντας ενόψει του ημιτελικού πως θα πρέπει να ματσάρουν την αθλητικότητα της Μονακό, ώστε να έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στον τελικό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Λιμνιάτης στην εκπομπή «Newsroom» και τους Νίκο Ζέρβα και Τάσο Νικολόπουλο:

Για τη Μονακό που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στον ημιτελικό του Final Four: «Για μένα ο Ολυμπιακός ήταν επιτυχημένος κι ας μην είχε πάει στο Final Four. Το λέω γιατί με ενδιαφέρει πολύ, παρά το γεγονός ότι η νίκη είναι σημαντική, με η εικόνα. Η εικόνα του Ολυμπιακού ήταν εξαιρετική. Όλοι έχουν παραδεχτεί ότι παίζει ένα μπάσκετ που θεωρώ ότι είναι το ζητούμενο για κάθε προπονητή που έχει μία ομάδα. Είναι ελκυστικό, θελκτικό και ωραίο μπάσκετ που για μένα είναι ήδη επιτυχημένος. Πήρε, όμως, αυτό που του αξίζει. Τώρα, ενόψει του ημιτελικού, οι ομάδες δεν έχουν πολύ χρόνο για να κάνουν εκπλήξεις. Βέβαια, ο Ολυμπιακός έρχεται από δύο αρνητικά αποτελέσματα στην κανονική περίοδο από τη Μονακό. Άρα, αυτός που πρέπει να προσαρμόσει είναι ο Ολυμπιακός. Όταν ξεκίνησε η σειρά με τη Φενέρ δεν έπρεπε να αποτελεί οδηγός τα ματς της κανονικής περιόδου, που είχε νικήσει άνετα. Τώρα, θα είναι οδηγός τα ματς της κανονικής περιόδου για τις αλλαγές και προσαρμογές. Η Μονακό έχει υψηλό επίπεδο αθλητικότητας. Είχε ματσάρει με τη Μακάμπι, γι’ αυτό είχε ισορροπία η σειρά. Η περιφέρειά της κινεί τα νήματα της ομάδας. Όταν είναι σε καλή ημέρα είναι επικίνδυνη. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να βρει τρόπο να ματσάρει την αθλητικότητα, να μην της επιτρέψει να παίξει στον ρυθμό της και να ελέγξει τα ριμπάουντ. Να περιορίσει Τζέιμς, Λόιντ και Οκόμπο, που είναι παιδιά που έχουν ικανότητα να παίξουν στο “ένας με έναν”».

Για το αν χρησιμεύσει στους παίκτες των «ερυθρόλευκων» η περσινή εμπειρία Final Four: «Σίγουρα πήραν εμπειρία. Αν απομονώσουμε τον περσινό και φετινό αντίπαλο είναι κάτι διαφορετική αναμέτρηση. Ο Ολυμπιακός δεν θα μπει όπως πέρυσι κόντρα στην Εφές. Είναι διαφορετική η προσέγγιση. Η εμπειρία είναι σημαντική και είναι σημαντική η εμπειρία που αποκόμισε από την πρόκριση με τη Φενέρ. Έτσι όπως πήραν τη σειρά και διαχειριστήκαν τα συναισθήματά τους. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί πιο σοφός και πιο έτοιμος».

Για το αν έκανε καλό στην ομάδα του Πειραιά ότι αντιμετώπισε στα playoffs τη Φενέρμπαχτσε: «Τώρα που έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, μπορούμε να το πούμε. Οι εκ των έσω της ομάδας ήξεραν τον βαθμό της δυσκολίας και υπολόγιζαν ότι δεν θα υπήρχαν περιθώρια χαλάρωσης. Ήταν πιο έτοιμοι τώρα, παρόλο που πήγε στα πέντε ματς. Ήξεραν ότι θα ήταν δύσκολα. Ο τρόπος στο κομμάτι της ψυχολογίας και της αυτοπεποίθησης έδωσε πράγματα στον Ολυμπιακό και εμπιστοσύνη στην ομάδα».

Για τις υπόλοιπες σειρές: «Το Μακάμπι-Μονακό περίμενα να ήταν αμφίρροπο. Το Μπαρτσελόνα-Ζαλγκίρις ήταν αναμενόμενο. Το Ρεάλ-Παρτίζαν δεν ξέρω ποιος έπρεπε να περάσει. Σαφώς και το επεισόδιο του δεύτερου ματς επηρέασε την εξέλιξη της σειράς».

Για τον ημιτελικό ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ: «Κάθε “εμφύλιος” καταργεί το πλεονέκτημα του φαβορί και “ξεζουμίζει” τις ομάδες. Το έχουμε δει και στα δικά μας και στο Μπαρτσελόνα-Ρεάλ. Στην προκειμένη περίπτωση έτσι όπως είναι η Ρεάλ, που έχει προσωπικότητες, με τις απουσίες του Ντεκ και Γιαμπουσέλι, θα έχει πρόβλημα ειδικά με τον Μίροτιτς. Πιστεύω ότι θα δούμε ζώνη, όπως με Παρτίζαν. Σίγουρα φαβορί είναι η Μπαρτσελόνα, αλλά η φανέλα της Ρεάλ και με τις προσωπικότητες που έχει, δεν μπορείς να πεις ότι είναι προεξοφλημένο το αποτέλεσμα».

Για το Λαύριο της νέας σεζόν: «Έχουν σηκωθεί τα… μανίκια πριν συμφωνήσουμε. Υπήρχε διάθεση από πριν. Ήδη κοιτάμε παίκτες και την αγορά. Το ζητούμενο είναι να κρατήσουμε τους περισσότερους από την περσινή ομάδα, για να έχουμε καλύτερη αφετηρία. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κρατάμε παίκτες, ειδικά τους ξένους. Είχαμε την τύχη να έχουμε εξαιρετικούς ξένους φέτος και θεωρώ δύσκολο να τους κρατήσουμε. Θα κάνουμε την προσπάθειά μας. Θέλουμε να κρατήσουμε τους Έλληνες και να κρατήσουμε τη φιλοσοφία μας. Ζάρας, Γερομιχαλός και Κολοβέρος θέλουμε να μείνουν. Θέλουμε μία ομάδα που θα έχει απειλή από το σουτ. Όμως, χρειάζεται υπομονή».

Ακούστε τη συνέντευξη του Γιώργου Λιμνιάτη στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x