Euroleague

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Βαλένθια: Κομβικό ματς με μεγάλη βαθμολογική σημασία

Η 32η αγωνιστικη της Ευρωλίγκας ξεκινάει την Τετάρτη (27/03), με την κομβική αναμέτρηση μεταξύ της Μακάμπι και της Βαλένθια στο Βελιγράδι.

Με ένα ματς νωρίς νωρίς στην εβδομάδα ξεκινάει η 32η (και τρίτη από το τέλος) αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ υποδέχεται στη Χάλα Πιονίρ του Βελιγραδίου, όπου δίνει τους αγώνες τις λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή, τη Βαλένθια (21:30, NovaSports Prime), σε ένα ματς όπου αμφότερες οι ομάδες έχουν μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο έτσι ώστε να διεκδικήσουν το ροζ φύλλο.

Οι Ισραηλινοί, από τη μία πλευρά, μετρούν 5 συνεχόμενες νίκες και έχουν ρεκόρ 18-13, γνωρίζοντας πως πλέον διαθέτουν, έστω και ελάχιστες, ελπίδες για την εξάδα, αφού ο Ολυμπιακός και η Φενέρμπαχτσε έχουν μόλις 1 νίκη παραπάνω, αν και η Μακάμπι δεν έχει την ισοβαθμία με καμία από τις δύο ομάδες.

Παράλληλα, η ομάδα του Οντέντ Κάτας θέλει να διατηρήσει την 7η θέση, η οποία ναι μεν οδηγεί στα play-ins, ωστόσο της δίνει το δικαίωμα να δώσει εντός έδρας (έστω και στο Βελιγράδι) τα παιχνίδια μέσω των οποίων θα επιχειρήσει να εξασφαλίσει μια θέση στα playoffs.

Ακόμη πιο μεγάλο είναι το βαθμολογικό κίνητρο της Βαλένθια. Η ισπανική ομάδα διεκδικεί τη 10η και τελευταία θέση που οδηγεί στα play-ins, όντας ισόβαθμη με Αρμάνι, Παρτίζαν και Εφές στο 14-17. Το σύνολο του Οντέντ Κάτας χρειάζεται κάθε πιθανό ροζ φύλλο ώστε να καταφέρει να ξεπεράσει τους ανταγωνιστές του, γνωρίζοντας πως ακολουθεί εύκολο ματς με τη Βιλερμπάν και «τελικός» με την Παρτίζαν στο Βελιγράδι.

Όσον αφορά τα προβλήματα των δύο ομάδων, εξαιρετικά αμφίβολος για τη Βαλένθια είναι ο Μπράντον Ντέιβις, που έχασε τα τελευταία ματς της ομάδας, ενώ εκτός θα μείνει ο Μπουμπακάρ Τουρέ. Χωρίς προβλήματα η Μακάμπι, που είδε τον Ρόμαν Σόρκιν να επιστρέφει στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x