Euroleague

Έβαλε τέλος στο νικηφόρο σερί της ελλιπούς Εφές με πρωταγωνιστή Μπράουν η Μακάμπι Τελ Αβίβ

Επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα για την Μακάμπι Τελ Αβίβ, επικράτησε με 95-86 και έβαλε τέλος στο νικηφόρο σερί της Εφές, η οποία αγωνίστηκε και απόψε έχοντας πολλές απουσίες.

Επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα βάζοντας τέλος στο νικηφόρο σερί της Εφές η Μακάμπι Τελ Αβίβ!

Οι Ισραηλινοί εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι η αντίπαλός τους έδειξε σημάδια κόπωσης στην τελευταία περίοδο, αφού αγωνίστηκε ξανά με πολλές απουσίες βασικών παικτών της, πανηγυρίζοντας τη νίκη με 95-86 και ανεβαίνοντας στο 8-6. Από την άλλη, η Εφές έπεσε στο 7-7, γνωρίζοντας την έκτη ήττα της στα οκτώ εκτός έδρας παιχνίδια που έχει δώσει για τη φετινή Ευρωλίγκα.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Λορέντζο Μπράουν (21π, 5 ασίστ), Κόλσον (19π, 7 ριμπ) και Γουεμπ (14π, 3 ριμπ), ενώ για την Εφές ξεχώρισαν Τόμπσον (22π, 7 ασίστ), Ντάουμ (20π), Τζόουνς (12π, 16 ριμπ) και Λάρκιν (17π, 6 ασίστ).

Το ματς


Με Λάρκιν, Τόμπσον, Γκάζι, Οσμάνι και Τζόουνς ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ερντέμ Τσαν, μην έχοντας ξανά στη διάθεσή του Κλάιμπερν, Μπομπουά, Πλάις, Γουίλις, Ζίζιτς και Μπράιαντ, ενώ ο Κάτας επέλεξε για την αρχική του πεντάδα τους Μπράουν, Μπόλντγουιν, Κόλσον, Κοέν και Νίμπο. Οι δύο ομάδες μπήκαν «κρύες» στο ματς, με τον Νίμπο να σκοράρει το μοναδικό καλάθι στα δύο πρώτα αγωνιστικά λεπτά και τη Μακάμπι να προηγείται με 8-5, πριν ο Τόμπσον ισοφαρίσει με τρίποντο και ο Οσμάνι δώσει το προβάδισμα στην Εφές (11-12). Με πέντε συνεχόμενους πόντους του Γουεμπ, η Μακάμπι προηγήθηκε με 18-14, ενώ έκλεισε την πρώτη περίοδο ούσα μπροστά με 29-20!

Η Εφές αντέδρασε στη δεύτερη περίοδο, φτιάχνοντας σερί 11-3 και μειώνοντας σε 32-31 με πρωταγωνιστές τους Λάρκιν και Ντάουμ, ενώ στη συνέχεια οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ, με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν σε 38-38 και να κλείνουν το πρώτο ημίχρονο έχοντας πάρει και το προβάδισμα, με 48-45!

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην τρίτη περίοδο, κατά τη διάρκεια της οποίας καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να πάρει προβάδισμα μεγαλύτερο των τριών πόντων, με την Μακάμπι να μπαίνει στην «τελική ευθεία» ούσα μπροστά με 66-64. Στο τέταρτο και καθοριστικό δεκάλεπτο, η Εφές που αγωνίστηκε με ροτέισον επτά παικτών έδειξε σημάδια κόπωσης και η Μακάμπι το εκμεταλλεύτηκε, ξεφεύγοντας για πρώτη φορά στο ματς με διψήφια διαφορά (75-65) και πανηγυρίζοντας τελικά την άνετη νίκη, με 95-86!

Τα δεκάλεπτα: 29-20, 45-48, 66-64, 95-86

Τα στατιστικά του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x