Euroleague

Υπερηχητική Μακάμπι οργάνωσε πάρτι εις βάρος της Παρτίζαν!

Η Μακάμπι ήταν κυριαρχική στο πρώτο της ματς στην Ευρωλίγκα, καθώς σάρωσε με σκορ 96-81 την Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ξεκίνησε δυναμικά τη διοργάνωση!

Πω πω μια Μακάμπι!

Η ομάδα του Οντέντ Κάτας έκανε ονειρικό ξεκίνημα στη διοργάνωση, καθώς διέλυσε την Παρτίζαν με σκορ 96-81, μπαίνοντας στη σεζόν με εντυπωσιακή νίκη κόντρα σε ένα σύνολο με μπόλικο ενθουσιασμό!

Οι γηπεδούχοι ήταν απόλυτα κυρίαρχοι στον αγώνα από την πρώτη περίοδο, με τον Λορέντζο Μπράουν να ξεκινά «καυτός» και να δίνει στη Μακάμπι μία υψηλή διαφορά, την οποία δεν έχασε τελικά ποτέ, παρά τις προσπάθειες της απογοητευτικής Παρτίζαν.

Ο Αμερικανός με ισπανικό διαβατήριο ήταν και ο κορυφαίος του αγώνα, αφού πέτυχε 22 πόντους, όλους στο πρώτο ημίχρονο, καθώς στο δεύτερο μέρος ξεκουράστηκε γι' αρκετά λεπτά λόγω της υψηλής διαφοράς. 14 πόντους είχαν οι Ρόμαν Σόρκιν και Τζος Νίμπο, ενώ 12 πέτυχε ο Μπόνζι Κόλσον. Aπό τους φιλοξενούμενους, πάλεψε πολύ με 24 πόντους ο Αλέξα Αβράμοβιτς, ενώ από 11 είχαν οι Κέβιν Πάντερ και Πι Τζέι Ντοζίερ.

Το ματς

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, οι γηπεδούχοι με πρωταγωνιστή τον ασταμάτητο Λορέντζο Μπράουν έδειξαν γρήγορα τη διάθεση να ξεφύγουν, πηγαίνοντας στο +7 (16-9). Η ατμόσφαιρα ώθησε τη Μακάμπι σε απίθανη πρώτη περίοδο, κατά τη διάρκεια της οποίας διαμόρφωσε διψήφια διαφορά (23-11), μέχρι το τελικό 27-16, δείχνοντας έτοιμη για μία μεγάλη νίκη από νωρίς.

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Παρτίζαν

Με τον Αβράμοβιτς να μπαίνει στο ματς και να έχει άμεση επιρροή, η Παρτίζαν έτρεξε ένα μικρό επιμέρους σκορ στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου, μειώνοντας στους 5 (32-27). Παρόλα αυτά, το σύνολο του Ομπράντοβιτς δεν είχε διάρκεια, επομένως οι γηπεδούχοι πήραν ξανά τον έλεγχο, με τη διαφορά να εκτοξεύεται χάρη σε ένα σερί 13-1 (45-28). Οι Σέρβοι δεν το έβαλαν κάτω και έριξαν ξανά τη διαφορά στους 9 με πρωταγωνιστή τον Πάντερ (49-40), με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 55-43. Χαρακτηριστικό της κατάστασης, το γεγονός πως στο ημίχρονο ο Λορέντζο Μπράουν είχε 22 και ο Αλέξα Αβράμοβιτς 20 πόντους.

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Παρτίζαν

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν διαρκώς να πλησιάσουν με Ντοζίερ και ΛεΝτέι, ωστόσο οι γηπεδούχοι διατηρούσαν με σχετική άνεση διψήφιο προβάδισμα χάρη σε Ριβέρο και Κλίβελαντ (67-54). Η άμυνα των Ισραηλινών κρατούσε καλά και τελικά η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με διαφορά ασφαλείας υπέρ τους (74-58).

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Παρτίζαν

H τέταρτη περίοδος γρήγορα εξελίχθηκε σε διαδικαστική, αφού το 74-58 έγινε 84-60 με ένα σερί 10-2 με Μπλατ, Νίμπο, Κόλσον και Γουέμπ. Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι έκαναν απλώς συντήρηση, με τους φιλοξενούμενους να μην έχουν καμία αντίδραση και να υφίστανται εύκολη ήττα.

Τα δεκάλεπτα: 27-16, 55-43, 74-58, 96-81

Αναλυτικά στατιστικά του ματς εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x