Euroleague

Υπερηχητικός Μπράουν, έσωσε την Μακάμπι από το κάζο!

Καρδιοχτύπησε η Μακάμπι Τελ Αβίβ στην πρεμιέρα κόντρα στην Ζάλγκιρις, αλλά επικράτησε με 84-83 με πρωταγωνιστή τον Λορέντζο Μπράουν.

Μπαστούνια τα βρήκε η Μακάμπι Τελ Αβίβ απέναντι στην Ζάλγκιρις στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας και χρειάστηκε τον απίθανο Λορέντζο Μπράουν για να γλυτώσει το Βατερλό. Τελικώς, η ομάδα του Όντεντ Κάτας φύσηξε με ανακούφιση, παίρνοντας το ροζ φύλλο με 84-83.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο απίθανος Λορέντζο Μπράουν με 13 πόντους και 11 ασίστ σε ένα τρομερό νταμπλ-νταμπλ. Καταπληκτικός ήταν και ο Γουέιντ Μπόλγουιν με εξίσου 15 πόντους και 3 κλεψίματα. Καταλυτικός ήταν ο Μπρόνζι Κόλσον με 16 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Στην αντίπερα όχθη, ο Κίναν Έβανς κατέγραψε 17 πόντους και άλλους 15 πρόσθεσε ο Κεβάριους Χέις παρέα με 9 ριμπάουντ.

Το ματς

Στην εναρκτήρια περίοδο οι δύο ομάδες βρέθηκαν στο παρκέ για να παίξουν το δικό τους μπάσκετ. Φυσικά, η Μακάμπι όντας το απόλυτο φαβορί είχε την πίεση στους ώμους της και προσπάθησε να αποκτήσει μία απόσταση ασφαλείας. Με τον Λορέντζο Μπράουν να ενορχηστρώνει την επίθεση των Ισραηλινών, απέκτησε ένα προβάδισμα έξι πόντων (19-13). Ο Καβάριους Χέις πήρε πρωτοβουλίες και η Ζάλγκιρις έμεινε δίπλα-δίπλα.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο αμφότεροι πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ, αλλά με ένα επιμέρους σκορ 2-8 (32-38), η Ζάλγκιρις διατήρησε βραχεία κεφαλή μέχρι το τέλος με μπροστάρη τον Κίναν Έβανς. Το ημίχρονο τους βρήκε μπροστά με 48-46.

Στην επανέναρξη ο παράγοντας «χ» της Μακάμπι άκουγε στο όνομα του Μπράντζι Κόλσον, ο οποίος σκόραρε 9 πόντους στην περίοδο σε ένα επιμέρους σερί 18-5, ανεβάζοντας τη διαφορά (65-56) σε ''Γιαντ Ελιάου’’… καυτό από τις φωνές του κόσμου. Το σύνολο του Κάτας τελείωσε την τρίτη περίοδο με αποφασιστικότητα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι μέσω της άμυνας τους, επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν μία απίθανη ανατροπή, περνώντας μπροστά με 83-82 με 1’ ακόμα. Οι βολές του Πόιθρες έδωσαν εκ νέου προβάδισμα στην Μακάμπι και παραλίγο να επέλθει σιωπή, αλλά το buzzer beater του Άρνας Μπουτκεβίτσιους ήταν εκτός χρόνου, όπως είδαν οι διαιτητές. Έτσι, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με το δεξί στην Ευρωλίγκα.

Τα δεκάλεπτα: 30-27, 46-48, 71-65, 84-83

Η στατιστική του αγώνα εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x