Euroleague

ΜακΚίσικ: «Νιώθω ότι είναι η χρονιά που θα τα κατακτήσουμε τα πάντα»

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ οραματίζεται τριπλ-κράουν για τον Ολυμπιακό.

Την πίστη ή-αν θέλετε-το προαίσθημα πως ο Ολυμπιακός θα κατακτήσει φέτος τα πάντα, δηλαδή μετά το Κύπελλο την Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα, εξέφρασε ο Σακίλ ΜακΚίσικ στη media day εν όψει του Final 4 του Βερολίνου. Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ πάντως επωμίστηκε τον τίτλο του αουτσάινερ για την ομάδα του.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο ΜακΚίσικ:

-Για την πρόκριση στο Βερολίνο: «Πάντα είναι ωραίο να πηγαίνεις στο Final Four. Είμαι από τους τυχερούς παίκτες από την στιγμή που πηγαίνω σε τρίτη σερί διοργάνωση. Νομίζω ότι υπάρχει λιγότερο πίεση και ας μην κερδίσαμε. Ερχόμαστε ως το αουτσάιντερ και έτσι πρέπει να το προσεγγίσουμε».

-Για το γεγονός ότι παίζει καλά στα κρίσιμα ματς: «Δεν ξέρω. Αισθάνομαι ότι είμαι κάποιος που θέλει να νικάει. Μου αρέσει να βγαίνω μπροστά όταν είμαστε με την πλάτη στον τοίχο».

-Για τον ημιτελικό με τη Ρεάλ: «Η Ρεάλ είναι καλή ομάδα. Νομίζω ότι ανατρέψαμε διαφορά +20 πόντων στην έδρα τους φέτος, το πήγαμε στο -4, έκανα drive και μου έκανε φάουλ ο Πουαριέ που δεν δόθηκε. Είχαμε έτσι μία ευκαιρία. Είναι το Final Four, όλα μπορούν να συμβούν. Αυτό είναι το καλύτερο.

Για το αν αισθάνεται πιο ασφαλής με τους Φαλ και Μιλουτίνοφ: «Σαφώς, είναι δύο από τους καλύτερους ψηλούς στον κόσμο. Αν είμαστε υγιείς ως ομάδα και είναι όλοι συγκεντρωμένοι, τότε οι πιθανότητες είναι αμέτρητες. Κάθε μέρα έχουμε αυτό στο μυαλό μας. Πολλά πράγματα πρέπει να πάνε με το μέρος μας, όπως και για την Ρεάλ. Ελπίζω φέτος η τύχη να είναι με το μέρος μας».

-Για το αν υπάρχει διαφορά σε σχέση με το FInal 4 του Κάουνας: «Όλα έχουν να κάνουν με την εμπειρία. Ακόμα και πέρυσι όλοι με ρωτούσαν για αυτό. Μετά τον τελικό με την Ρεάλ συνειδητοποίησα ότι αν έχεις βρεθεί αρκετές φορές στο Final 4 τότε δεν έχεις τόση πίεση. Σίγουρα ήθελαν να νικήσουν πέρυσι, αλλά δεν νομίζω ότι είχαν τόση πίεση. Πηγαίνοντας έτσι σε τρίτο Final 4 ξέρω τι να περιμένω. Ξέρω τι θα γίνεται. Οι μεγάλοι παίκτες παίζουν σε τέτοιες στιγμές, οπότε είμαι ενθουσιασμένος».

-Για το αν ονειρεύεται το τρόπαιο: «Αισθάνομαι ότι είναι η χρονιά που θα τα πάρουμε όλα, αλλά είναι η EuroLeague και όλα μπορούν να συμβούν. Δεν θέλω να το γρουσουζέψω. Τα παιδιά είναι συγκεντρωμένα, ο κόουτς είναι συγκεντρωμένος, οπότε είμαι αισιόδοξος. Ανυπομονώ για το ματς, όπου θα είμαι στον πάγκο και ο κόουτς θα μου μπει να περάσω στο παρκέ».

-Για το επίπεδο του Final 4 : «Καλή ερώτηση. Νομίζω ότι είναι τέσσερις πεινασμένες ομάδες. Δύο που δεν ήταν καν πέρυσι και δύο που ήταν, αλλά βρίσκονται στον ημιτελικό, οπότε θα έχουμε μία νέα ομάδα στον τελικό και είμαστε το ίδιο πεινασμένοι με πέρυσι. Θεωρώ ότι υπάρχει πολύ ταλέντο. Αν περάσουμε την Ρεάλ, μετά ξεκινάμε από την αρχή σε δύο μέρες, οπότε πιστεύω ότι είναι πολύ υψηλό το επίπεδο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x