Euroleague

Με ελληνικές παρουσίες τα βραβεία των κορυφαίων της Ευρωλίγκας από το Basketnews

Καλύτερος προπονητής ο Αταμάν, καλύτερος αμυντικός ο Γουόκαπ, στις καλύτερες πεντάδες Λεσόρ και Πίτερς. Δεύτερος καλύτερος ρούκι ο Ναν/

Το Basketnews έβγαλε τα δικά του βραβεία της σεζόν στην Ευρωλίγκα βασιζόμενο στις απόψεις παικτών από τις ομάδες, χωρίς όμως να αποκαλύπτεται η ταυτότητά τους.

Το βραβείο του MVP με το επιβλητικό 76% των προτιμήσεων συγκέντρωσε ο Μάικ Τζέιμς της Μονακό, ενώ ψήφους έλαβαν και οι Καμπάτσο, Σενγκέλια, Μπόλντγουιν, Χέιζ-Ντέιβις και Μούσα.

Στην καλύτερη πεντάδα πλαισιώνουν τον Τζέιμς ο Ματίας Λεσόρ του Παναθηναϊκού και οι Καμπάτσο, Μπόλντγουιν και Χέιζ-Ντέιβις, ενώ τη δεύτερη καλύτερη πεντάδα απαρτίζουν ο Άλεκ Πίτερς του Ολυμπιακού μαζί με τους Λάρκιν, Χάουαρντ, Μονέκε και Βέσελι.

Προπονητής της σεζόν ψηφίστηκε με 28% ο Εργκίν Αταμάν του Παναθηναϊκού, με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους της Φενέρμπαχτσε να ακολουθεί με 24%, ενώ τρίτος με 12% είναι ο Τσους Ματέο της Ρεάλ.

Ο Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ με 36% πήρε το βραβείο του καλύτερου ρούκι από τον Κέντρικ Ναν του Παναθηναϊκού (28%), ενώ παίκτης-αποκάλυψη με 36% είναι ο Τσίμα Μονέκε και δεύτερος με 12% ο συμπαίκτης του, Τάντας Σεντεκέρσκις.

Καλύτερος αμυντικός με 24% ψηφίστηκε ο Τόμας Γουόκαπ του Ολυμπιακού, με τους Τζέριαν Γκραντ του Παναθηναϊκού και Τζον Μπράουν της Μονακό να ακολουθούν με 20%.

Το βραβείο του Rising Star πήρε ο Γκαμπριέλε Πρότσιντα της Άλμπα με 41,7% με τον Ταρίκ Μπιμπέροβιτς της Φενέρμπαχτσε δεύτερο με 25%.

Τέλος, τον τίτλο του καλύτερο τζένεραλ μάνατζερ πήρε ο Παναθηναϊκός με 44,4%, χωρίς όμως να «προσωποποιείται» το συγκεκριμένο βραβείο, αφού ο Σάνι Μπετσίροβιτς είναι ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x