Euroleague

Με την Μονακό για το απόλυτο ο Ολυμπιακός

Νίκη για να κρατήσει απόρθητο το ΣΕΦ στην φετινή Ευρωλίγκα και να διατηρηθεί ψηλά στην βαθμολογία θέλει απόψε ο Ολυμπιακός, που υποδέχεται την Μονακό για την 8η αγωνιστική.

Με στόχο να κάνει το 6/6 στο ΣΕΦ και να συνεχίσει την πολύ καλή πορεία του στην φετινή Ευρωλίγκα, ο Ολυμπιακός υποδέχεται (21:00, bwinΣΠΟΡ Fm 94,6, sportfm.gr και Novasports Prime), την νεοφώτιστη στην διοργάνωση, Μονακό, για την 8η αγωνιστική.

Οι «ερυθρόλευκοι», θέλουν να διευρύνουν το ρεκόρ τους στο 6-2 για να μείνουν ψηλά στην βαθμολογία και να μπουν με καλή ψυχολογία και σχετική ασφάλεια στην επόμενη εξάδα αγώνων στην Ευρωλίγκα, που περιλαμβάνει πέντε παιχνίδια μακριά από την έδρα τους. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του, καθώς και οΧασάν Μάρτιν εδώ και περίπου μία εβδομάδα προπονείται κανονικά, έχοντας ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στα γόνατα.

Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», ζήτησε από τους παίκτες του καλή κυκλοφορία μπάλας, λίγα λάθη για να μην βρει χώρο για αιφνιδιασμούς η πολύ ποιοτική γαλλική ομάδα, αλλά και έλεγχο των ριμπάουντ. Η Μονακό με ρεκόρ 4-3, έχει πολύ αθλητικό σύνολο, με πολύ ποιότητα, και προέρχεται από μεγάλη νίκη από ανατροπή από το -20 κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Θα της λείψει ο έμπειρος πλέι μέικερ, Λίο Βέστερμαν ενώ είναι αμφίβολος ο Γουίλ Τόμας. Όμως με παίκτες όπως οι Τζέιμς, Μπέικον, Λι, Άντζουσιτς, Χολ, Μοτιεγιούνας, Γκρέι, Μότουμ και Ντιαλό είναι πολύ «γεμάτη» και επικίνδυνη.

Το παιχνίδι είναι κομβικό, παρότι νωρίς στην σεζόν, καθώς είναι το πιο δύσκολο μέχρι τώρα από αυτά που έχουν «πρέπει» για τον Ολυμπιακό. Παράλληλα, η Μονακό του πολύ καλού προπονητή, Ζβέζνταν Μίτροβιτς (σ.σ. πρώην Βιλερμπάν) βάσει εικόνας και ρόστερ, δεδομένα θα είναι διεκδικήτρια μίας θέσης στα πλέι οφ μέχρι το τέλος, οπότε θα είναι καλό οι «ερυθρόλευκοι» να την αφήσουν απόψε βαθμολογικά δυο νίκες πίσω.

Θα χρειαστεί να ενεργοποιήσουν την εξαιρετική ως τώρα άμυνά τους φέτος, απέναντι σε μια ομάδα που βάζει 80,4 πόντους μέσο όρο, χωρίς να έχει ιδιαίτερα καλά ποσοστά ευστοχίας (52,1% δίποντα και 32% τρίποντα). Πηγαίνει όμως σε πολλές κατοχές τα παιχνίδια με επιθετικά ριμπάουντ και κλεψίματα, στοιχεία που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή για να έρθει η πολυπόθητη νίκη.

Παράδοση στο ζευγάρι δεν υπάρχει, καθώς η Μονακό συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Ευρωλίγκα. Στο πλαίσιο φιλικού τουρνουά που έγινε τον Σεπτέμβριο στο ΣΕΦ υπό την αιγίδα της bwin για δράσεις κατά του κορωνοϊού, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επικρατήσει 98-93 (Βεζένκοφ 24, Ντόρσεϊ 20/Άντζουσιτς 20, Μοτιεγιούνας 18).

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία), Πιότρ Παστούσιακ (Πολωνία) και Γκουίντο Τζοβανέτι (Ιταλία).

Τα στατιστικά των δύο ομάδων:

Με την Μονακό για το απόλυτο ο Ολυμπιακός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x