Euroleague

Μίτσιτς: «Ίνδαλμά μου είναι ο Διαμαντίδης»

Ο Βασίλιε Μίτσιτς μίλησε για το βραβείο του MVP της φετινής σεζόν, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως ο Δημήτρης Διαμαντίδης αποτελεί το ίνδαλμά του.

Ο Βασίλιε Μίτσιτς πραγματοποίησε μια εξαιρετική σεζόν στην κανονική διάρκεια της Euroleague παίρνοντας το βραβείο του MVP, ενώ ήταν εκείνος που πριν δύο βράδια οδήγησε την Εφές στον τελικό της διοργάνωσης επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας (89-86).

Ο 27χρονος Σέρβος μίλησε στην κάμερα της Euroleague για αυτήν του τη διάκριση, αλλά και για τη φετινή του χρονιά, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως ίνδαλμά του και αγαπημένος του παίκτης είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης!

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Βασίλιε Μίτσιτς:

Για το βραβείο του MVP: «Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος. Δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματά μου και την κατάσταση που βρίσκομαι τώρα. Τα συναισθήματα  είναι ακόμη πιο έντονα, γιατί ήταν κάτι που δεν περίμενα. Όλη μέρα είχα μια περίεργη αίσθηση, ότι θα μπορούσα να αρχίσω να κλαίω συνέχεια. Σε γενικές γραμμές είναι κάτι που δεν  κάνω. Αλλά ήταν μοναδικό συναίσθημα. Από την άλλη είμαι έτοιμος να προχωρήσω».

Για την πορεία του και την Εφές: «Είμαι χαρούμενος που είμαι με αυτούς τους ανθρώπους και με αυτή την ομάδα. Έχει μοναδικούς παίκτες, ανθρώπους με ποιότητα και που είμαστε όλοι μαζί είναι κάτι το φανταστικό. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια άρχισε να καταλαβαίνω τι είναι απαραίτητο να κάνω ώστε να φτάσω σε αυτό το επίπεδο. Η συνέπεια είναι το πιο σημαντικό. Να είσαι συνεπής σε οτιδήποτε και αν κάνεις. Να έχεις περισσότερες πολύτιμες και λαμπερές στιγμές , παρά άσχημες. Μέχρι στιγμής ήμουν MVP του μήνα ή της εβδομάδας, αλλά είναι κάτι που διαρκεί μια-δύο μέρες ή δέκα μέρες. Αλλά αυτό είναι κάτι το θαυμάσιο για όλη μου την καριέρα. Είναι ωραίο να έχεις αυτό το συναίσθημα».

Για το ποιος παίκτης είναι το ίνδαλμά του: «Αυτό το συναίσθημα είναι πιο πολύτιμο επειδή το ίνδαλμά μου είναι ο Διαμαντίδης. Ο αγαπημένος μου παίκτης. Πάντα ακολουθούσα το δικό του στυλ παιχνιδιού. Ήταν πάντα μέσα στο γήπεδο παντού, ήταν πάντα στην κορυφή. Έδινε συνέχεια το κάτι παραπάνω, ακόμη και αν δεν ήταν ορατό στα στατιστικά. Όταν τον είδα να αναδεικνύεται MVP της σεζόν είπα «φαντάσου είναι ΜVP, πόσο μακριά είναι αυτό;». Και τώρα συνέβη σε μένα και είναι κάτι πολύ καλό.

Είμαι 27 χρονών, ελπίζω να μείνω προσγειωμένος αλλά και υγιής. Τα καλύτερά μου χρόνια έρχονται αφού οι πόιντ γκαρντ πρέπει να ωριμάζουν όσο περνάει ο καιρός. Πρέπει να έχεις εμπειρίες για να οδηγήσεις μια ομάδα. Αλλά αυτή η διάκριση, σε αυτή την ηλικία είναι ένα έξτρα κίνητρο να συνεχίσω να κάνω ότι έκανα μέχρι τώρα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x