Euroleague

«Αέρας» η Μονακό κόντρα στην Άλμπα και τώρα… Ολυμπιακός!

H Μονακό επικράτησε άνετα της Άλμπα Βερολίνου με 91-74 σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι και πλέον στρέφει τα βλέμματα της στον Ολυμπιακό.

Η Μονακό διέλυσε την Άλμπα Βερολίνου με 91-74 και με την νίκη της Μπάγερν επί της Ρεάλ Μαδρίτης γνωρίζει πως στα play-offs θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό. Κανένα πρόβλημα, λοιπόν, εναντίον της ομάδας από την Γερμανία και από το δεύτερο ημίχρονο πήρε διαφορά. Από εκεί και πέρα, όλα αποδείχθηκαν τυπικά.

Πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ήταν ο Ντουέιν Μπέικον με 19 πόντους και άξιος συμπαραστάτης ο Ντονάτας Μοτενγιούνας με άλλους 18. Έτσι ανέβηκε στο 15-13.

Στην αντίπερα όχθη, οι φιλοξενούμενοι με τον Κουμάτζε προσπάθησαν να κρατήσει την αναμέτρηση σε κανονικά επίπεδα διαφοράς και συνάμα έπεσαν στο 13-15, ρίχνοντας αυλαία στην εφετινή σεζόν.

Το ματς

Στην εναρκτήρια περίοδο οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν αποφασισμένες να διεκδικήσουν το αποτέλεσμα, παίζοντας σε υψηλά επίπεδα στο κομμάτι της επίθεσης, με τις άμυνες σε δεύτερο ρόλο, κλείνοντας το δεκάλεπτο στο 26-22.

Σταδιακά η Μονακό ανέβασε ρυθμό, πρόσφερε θέαμα στον κόσμο και παράλληλα έμεινε πιστή στο καθήκον της. Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερη αντίσταση από τους φιλοξενούμενους και με κύριους εκφραστές Μπέικον, Μοτιενγιούνας και Ντιαλό ανέβασαν την διαφορά σε διψήφια επίπεδα και το ημίχρονο έληξε στο 49-37.

Στην επανέναρξη δεν άλλαξε τίποτα, αφού η Μονακό δεν είχε διάθεση να χαμηλώσει την ένταση. Συνέχισε να χτυπάει τους Βερολινέζους με την αθλητικότητά τους και έτσι η περίοδος είδε να λήγει στο 68-54.

Η τελευταία περίοδος αποδείχθηκε διαδικαστική για το τέλος, έτσι το 91-74 φάνηκε απολύτως δικαιολογημένο. Η Μονακό ολοκλήρωνε τις υποχρεώσεις της για την κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας και -πλέον- θα μετρήσει τις δυνάμεις της κόντρα στον Ολυμπιακό και η Άλμπα Βερολίνου ρίχνει αυλαία για φέτος.

Τα δεκάλεπτα: 26-22, 49-37, 68-54, 91-74

Η στατιστική του αγώνα εδώ:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x