Euroleague

Πήρε το γαλλικό «εμφύλιο» η Βιλερμπάν με μυθικό buzzer-beater του Χάουαρντ από το κέντρο!

Σε ένα ασύλληπτο φινάλε, η Βιλερμπάν απέδρασε με το διπλό από το Μονακό (84-85), χάρη στο τρίποντο-προσευχή του Γουίλιαμ Χάουαρντ από το κέντρο σε νεκρό χρόνο!

Μυθικό φινάλε στο Πριγκιπάτο σε ένα παιχνίδι αντάξιο επιπέδου... ΝΒΑ!

Σε ένα ματς θρίλερ από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, η Βιλερμπάν πήρε τον γαλλικό «εμφύλιο» με 85-84 επί της Μονακό, χάρη στο απίθανο buzzer-beater τρίποντο του Γουίλιαμ Χάουαρντ από το κέντρο του γηπέδου σε νεκρό χρόνο!

Με πέντε εναλλαγές του σκορ στο τελευταίο λεπτό, ο 28χρονος φόργουορντ της Βιλερμπάν ήταν εκείνος που με σουτ-προσευχή ακριβώς στη λήξη του χρόνου έκρινε το «θρίλερ», πετυχαίνοντας την καλύτερη φάση της χρονιάς στη Euroleague, και ας βρισκόμαστε ακόμα νωρίς στη σεζόν!

Πέρα από το buzzer-beater, ο Χάουαρντ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 23 πόντους (5/5 τρίποντα), 10 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα, παίρνοντας 33 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης! Πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο Κώστας Αντετοκούνμπο με 7 πόντους και 4 ριμπάουντ, με τη Βιλερμπάν να ανεβαίνει στο 7-5.

Από την άλλη, η Μονακό που θα κάνει καιρό να... συνέλθει από αυτή την ήττα έπεσε στο 5-7, ενώ είδε και τον Μάικ Τζέιμς να αποχορεί υποβασταζόμενος στα τελευταία λεπτά μετά από χτύπημα στο πόδι.

Το ματς:

Η Βιλερμπάν μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και με την επίθεσή της να πετάει «φωτιές» προηγήθηκε 8-0 και λίγο αργότερα 13-4 στο 4'. Μετά το νωθρό της ξεκίνημα, η Μονακό βρήκε ρυθμό, με τους Χολ και Λι να κουβαλούν στο σκοράρισμα και με ένα εντυπωσιακό 10-0 να περνάει μπροστά 16-15 στο 9', με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται 21-22.

Χτυπώντας από μέση και κοντινή απόσταση, οι Μονεγάσκοι διατηρούσαν το προβάδισμα μέχρι και τα μέσα της δεύτερης περιόδου (29-28 στο 14'). Κάπου εκεί όμως, το σύνολο του Τι Τζέι Πάρκερ έσφιξε την άμυνά του βρίσκοντας παράλληλα ρυθμό στην επίθεση. Με τον Κώστα Αντετοκούνμπο σε πρώτο πλάνο με 7 πόντους σε αυτό το διάστημα (!), αλλά και τον Χάουαρντ να ακολουθεί σε σκοράρισμα, η Βιλερμπάν έκλεισε το ημίχρονο στο +8 για το 48-40.

Με πλουραλισμό στην επίθεση, οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν λύσεις στην επίθεση, διατηρώντας τη διαφορά στους 6-9 πόντους στο πρώτο μισό της τρίτης περιόδου (48-57 στο 24'). Με διαδοχικά τρίποντα των Λι και Ντιαλό η Μονακό όχι μόνο «ροκάνισε» τη διαφορά, αλλά ισοφάρισε σε 62-62 στο τέλος του δεκαλέπτου.

Η τελευταία περίοδος εξελίχθηκε σε θρίλερ! /strong>Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ, φτάνοντας έτσι στο τελευταίο 1.5 λεπτό του αγώνα, εκεί όπου είχαμε 5 εναλλαγές στο σκορ. Στα 23'' πριν το τέλος, ο Τόμας έδωσε το προβάδισμα στη Μονακό (83-82), ενώ στα 3'' ο Λι με 1/2 βολές έκανε το 84-82.

Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Χάουαρντ (11 πόντους στην 4η περίοδο), ο οποίος σε νεκρό χρόνο πέταξε την μπάλα από το κέντρο μετά από κακή επαναφορά πετυχαίνοντας ένα ασύλληπτο τρίποντο νίκης για το 85-84 της Βιλερμπάν.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 40-48, 62-62, 84-85.

Μονακό-Βιλερμπάν: 84-85

Μονακό-Βιλερμπάν: 84-85

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x