Euroleague

Έβαλε τέλος στο νικηφόρο σερί της Μονακό με μεγάλο πρωταγωνιστή Λάρκιν η Εφές

Τέλος στο νικηφόρο σερί πέντε αγώνων που έτρεχε η Μονακό έβαλε η Εφές, επικρατώντας στο Πριγκιπάτο για την 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, έχοντας για μεγάλο της πρωταγωνιστή τον Σέιν Λάρκιν!

Πέρασε διά πυρός και σιδήρου από την έδρα της Μονακό με MVP Λάρκιν η Εφές!

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με πολλές εναλλαγές στο σκορ, οι φιλοξενούμενοι άντεξαν στην πίεση των γηπεδούχων και τελικά επικράτησαν με 89-82, βελτιώνοντας το ρεκόρ τους σε 4-4 και πανηγυρίζοντας δεύτερη συνεχόμενη νίκη στην Ευρωλίγκα. Από την άλλη, η Μονακό ηττήθηκε για πρώτη φορά μετά από νικηφόρο σερί πέντε αγώνων, πέφτοντας στο 5-3.

Κορυφαίοι για τους νικητές οι Λάρκιν (25π, 4 ασίστ και μόλις ένα λάθος), Μπομπουά (21π, 5 ασίστ) και Τόμπσον (16π, 5 ασίστ), ενώ για τη Μονακό ξεχώρισαν οι Λόιντ (19π), Μπράουν (13π) και Μοτεγιούνας (13π.).

Το ματς

Με τους Τζέιμς, Λόιντ, Ουατάρα, Μπράουν και Μοτεγιούνας ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Σάσα Ομπράντοβιτς, ενώ ο Ερντέμ Τσαν επέλεξε στη βασική του πεντάδα τους Τόμπσον, Λάρκιν, Μπομπουά, Γουίλις και Ζίζιτς. Χωρίς να πετύχει καλάθι στα δύο πρώτα λεπτά η Μονακό, βρέθηκε να πίσω στο σκορ με 6-2, με τον Τόμπσον να σκοράρει τους πρώτους πόντους της Εφές, πριν ο Μπομπουά διαμορφώσει το 8-2. Γρήγορος ρυθμός και συναρπαστική εξέλιξη με συνεχείς εναλλαγές στο προβάδισμα στην πρώτη περίοδο, η οποία ολοκληρώθηκε με ένα buzzer-beater τρίποντο του Οκόμπο και με την Εφές να βρίσκεται μπροστά με 28-25.



Οι δύο ομάδες μπήκαν «κρύες» επιθετικά στη δεύτερη περίοδο, σκοράροντας μόνο από βολές στα τρία πρώτα λεπτά της και με τη Μονακό να παίρνει προβάδισμα με 29-28, πριν οι Λάρκιν και Μπομπουά ευστοχήσουν σε συνεχόμενα τρίποντα, επαναφέροντας την Εφές στο +4 (33-29). Με πρωταγωνιστές τους δύο τους γκαρντ, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να βρίσκουν με συνέπεια επιθετικές λύσεις, παίρνοντας το μέγιστο προβάδισμά τους στο παιχνίδι (+8, 44-36), ενώ το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Εφές να έχει προβάδισμα τεσσάρων πόντων (48-44) και με τον Τζέιμς να μην έχει σκοράρει ούτε πόντο, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια.



Η Μονακό πλησίασε σε «απόσταση βολής» με το ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, με τον Μοτεγιούνας να φτάνει τους 13 προσωπικούς πόντους, ενώ ο Τζέιμς σκόραρε τους πρώτους του πόντους στο ματς, μειώνοντας σε 50-53 για τους γηπεδούχους. Ωστόσο, η Εφές συνέχισε να βρίσκει λύσεις επιθετικά με… μπροστάρηδες τους Μπομπουά, Λάρκιν και Τόμπσον, διατηρώντας έτσι την υπέρ της διαφορά ασφαλείας (55-63), πριν η ομάδα του Ομπράντοβιτς αντιδράσει εκ νέου, μειώνοντας για το 66-69 της τρίτης περιόδου.

Το τέταρτο και καθοριστικό δεκάλεπτο στο «Gaston Medecin» ξεκίνησε με ιδανική κυκλοφορία της μπάλας και εύστοχο τρίποντο του Τόμπσον για την Εφές, με τον Λόιντ να απαντά άμεσα για το 70-72. Ωστόσο, Λάρκιν και Μπομπουά βρέθηκαν σε μεγάλο βράδυ επιθετικά, επαναφέροντας την Εφές στο +6 (72-78) με συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα και με 4:55 να απομένουν για το φινάλε! Οι μείωσαν σε 80-83 και 82-85 μπαίνοντας στην «τελική ευθεία» του ματς, όμως ο Λάρκιν δήλωσε ξανά «παρών» σκοράροντας με πάρα πολύ δύσκολο καλάθι για το 82-87, 38’’ πριν το τέλος, χαρίζοντας ουσιαστικά τη νίκη στην Εφές!



Τα δεκάλεπτα: 25-28, 44-48, 66-69, 82-89

Τα στατιστικά του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x