Euroleague

Πήρε τη ματσάρα στο φινάλε από τη Φενέρ και έμεινε ζωντανή για την πρόκριση η Μονακό!

Με τρίποντο του Τζόρνταν Λόιντ 11,4'' πριν το φινάλε, η Μονακό πανηγύρισε τεράστια νίκη επί της Φενέρμπαχτσε με σκορ 93-88, ισοφαρίζοντας σε 1-1 τη σειρά των playoffs!

Γύρισε από την... κόλαση, πήρε τη ματσάρα και έφερε τη σειρά στα ίσα η Μονακό!

Σε ένα παιχνίδι... ορισμός των playoffs, η ομάδα του Πριγκιπάτου επικράτησε με σκορ 93-88 της Φενέρμπαχτσε στο Game της σειράς, κάνοντας το 1-1, χάρη στο νικητήριο τρίποντο του Τζόρνταν Λόιντ 11,4'' πριν το φινάλε!

Παρά το γεγονός πως βρέθηκε μέχρι και στο +16 στην πρώτη περίοδο, η Μονακό είδε τη Φενέρ να κλείνει το τρίτο δεκάλεπτο στο +9 και να «αγκαλιάζει» το δεύτερο break. Ωστόσο, με αντεπίθεση διαρκείας στο φινάλε, πήρε το ροζ φύλλο και πλέον πάει στην Κωνσταντινούπολη την με τη σειρά στα ίσα.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Μοτιεγιούνας με 18 πόντους, με τον Λόιντ να προσθέτει 15 και τον Οκόμπο 13. Στους 8 έμεινε ο Μάικ Τζέιμς, που είχε όμως 7 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ.

Για τους Τούρκους, πήγε στράφι η εκπληκτική εμφάνιση του Ντόρσεϊ με 25 πόντους και 6/8 τρίποντα, όπως και οι 23 πόντοι του Γουίλμπεκιν.


Το ματς:



Η Μονακό μπήκε με το πόδι πατημένο στο «γκάζι» από το πρώτο κιόλας λεπτό του αγώνα, και με τον Μάικ Τζέιμς να πετυχαίνει πέντε πόντους στα πρώτα δύο λεπτά, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 9-0. Κάπου εκεί, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ πήρε το «όπλο» του και με 11 προσωπικούς πόντους, πήρε στις... πλάτες του τη Φενέρμπαχτσε, μειώνοντας σε 14-11 στο 5'! Με τον Ματιεγιούνας σε ρόλο πρωταγωνιστεί, η ομάδα του Πριγκιπάτου έτρεξε ένα εντυπωσιακό σερί 13-0 για το +16 και το 27-11 στο 7', προτού οι Τούρκοι «ροκανίσουν» τη διαφορά και κλείσουν το δεκάλεπτο στο -10 και το 31-21.

Μάλιστα, η αντεπίθεση διαρκείας της ομάδας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο, εκεί όπου με πρωταγωνιστές του Γουίλμπεκιν και Καλάθη, μείωσαν τη διαφορά μέχρι και τους 3 πόντους (39-36) στο 15'. Με διαδοχικά τρίποντα των Οκόμπο και Τζέιμς, η Μονακό ξέφυγε εκ νέου με διψήφια τιμή (50-40) στο 17', προτού οι φιλοξενούμενοι με δύο τρίποντα του Γουίλμπεκιν στο τελευταίο λεπτό, στείλουν τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με σκορ 54-50.




Με σύμμαχο την άμυνά της που... τσάκιζε κόκκαλα, η Φενέρμπαχτσε όχι μόνο έφερε τούμπα το ματς, αλλά έχτισε και υψηλή διαφορά, κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο με μαξιλαράκι ασφαλείας 9 πόντων (65-74). Διάστημα στο οποίο ο Τάιλερ Ντόρσεϊ πήρε «φωτιά» με 12 πόντους και 4/4 τρίποντα! Την αντεπίθεση της Μονακό «υπέγραψαν» στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο οι Μπλόσογκεϊμ, Μοτιεγιούνας και Λόιντ, με τον τελευταίο να πετυχαίνει και το νικητήριο τρίποντο για το τελικό 93-88, 11,4'' πριν το φινάλε!


Τα δεκάλεπτα: 31-21, 54-50, 65-74, 93-88.


Δείτε την στατιστική του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x