Euroleague

Μονακό-Φενέρμπαχτσε: Ψάχνουν το πρώτο βήμα στον δρόμο για το Βερολίνο

Μονακό και Φενέρμπαχτσε κοντράρονται απόψε (20:00) στην έδρα της πρώτης, στην πρώτη αναμέτρησή τους για τα playoffs της φετινής Ευρωλίγκας!

Το πρώτο βήμα προς το Final 4 του Βερολίνου θέλουν να κάνουν Μονακό και Φενέρμπαχτσε, οι οποίες κοντράρονται απόψε (20:00, Novasports 6, sport-fm.gr) στο Πριγκιπάτο και στο «Gaston Medecin», στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τα playoffs της Ευρωλίγκας!

Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν την κανονική διάρκεια της φετινής διοργάνωσης όντας στην τρίτη θέση με ρεκόρ 23-11, ισοβαθμώντας με τον Παναθηναϊκό AKTOR αλλά υστερώντας στα παιχνίδια με τους «πράσινους». Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς το βατό της πρόγραμμα που είχε στις τελευταίες «στροφές» της regular season, εξασφαλίζοντας το πλεονέκτημα της έδρας χάρη στις τέσσερις συνεχόμενες νίκες της κόντρα σε Βαλένθια, Βιλερμπάν, Ζαλγκίρις και Μπάγερν Μονάχου.

Με «όπλο» την επίθεσή της και έχοντας για… αιχμή του δόρατός τους τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της Ευρωλίγκας, Μάικ Τζέιμς (18,78 πόντους και 5,1 ασίστ ο μέσος όρος του ως τώρα στη διοργάνωση), η Μονακό θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα της, εκεί όπου νίκησε τα 9 από τα 10 πιο πρόσφατα παιχνίδια της, έτσι ώστε να κάνει το 1-0 στη σειρά.

Από την άλλη, η Φενέρμπαχτσε χρειάστηκε να περιμένει μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές για να εξασφαλίσει την παρουσία της στα playoffs, τερματίζοντας τελικά στην έκτη θέση, με ρεκόρ 20-14. Παρότι ηττήθηκε από Εφές και Ολυμπιακό στο φινάλε της regular season, η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είχε την ευκαιρία να βρεθεί στην πέμπτη θέση, αλλά ηττήθηκε με 84-81 στην παράταση στο ΣΕΦ. Οι αποψινοί φιλοξενούμενοι καλούνται να ξεπεράσουν τις πολλές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν στις εκτός έδρας αναμετρήσεις τους για την Ευρωλίγκα, έχοντας το χειρότερο εκτός έδρας ρεκόρ (5-12) από τις ομάδες που προκρίθηκαν στα playoffs.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί έξι φορές στο παρελθόν, με τη Φενέρμπαχτσε να έχει τέσσερις νίκες έναντι δύο της Μονακό, ενώ για τη φετινή σεζόν οι Τούρκοι επικράτησαν με 86-74 στην Κωνσταντινούπολη, ενώ η Μονακό ήταν εκείνη που επικράτησε με 76-69 στην έδρα της, τον περασμένο Φεβρουάριο.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x