Euroleague

«Πριγκιπική» αντίδραση της Μονακό, πάτησε τη Μακάμπι και πάει Ισραήλ για το διπλό!

H Mονακό απάντησε στο «διπλό» της Μακάμπι Τελ Αβίβ και τη νίκησε με σκορ 86-74, κάνοντας το 1-1 στη σειρά, που μεταφέρεται τώρα στο Ισραήλ! Απίστευτα πράγματα με 33 πόντους από τον Λόιντ!

Έδειξε ψυχή και αντέδρασε η Μονακό!

Η γαλλική ομάδα νίκησε πολύ εύκολα με σκορ 86-74 τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ισοφάρισε σε 1-1 τη μεταξύ τους σειρά και τώρα θα παλέψει για ένα διπλό στο Ισραήλ ώστε να μείνει ζωντανή για πρόκριση στο Final Four!

Παρά την απειρία της από τέτοιες καταστάσεις η Μονακό δεν έδειξε ιδιαίτερα αγχωμένη από το «διπλό» των Ισραηλινών στο πρώτο ματς, πήρε από πολύ νωρίς τα ηνία του αγώνα και τελικά έφτασε σε μία άνετη επικράτηση, η οποία μάλιστα συνοδεύτηκε και από... αρκετή ένταση!

Συγκεκριμένα, η Μακάμπι ολοκλήρωσε το ματς με 6 τεχνικές ποινές, δύο από τις οποίες κατέληξαν στον Γουέιντ Μπόλντγουιν, που αποβλήθηκε για έντονες διαμαρτυρίες προς τους διαιτητές! Nωρίτερα, με τον ίδιο τρόπο είχε αποβληθεί και ο Νταρούν Χίλιαρντ.


Για τους νικητές, μυθική εμφάνιση έκανε ο Τζόρνταν Λόιντ, που πέτυχε ρεκόρ καριέρας με 33 πόντους, μετρώντας 5/5 δίποντα και 5/9 τρίποντα. 12 πόντους πρόσθεσε ο Γιακουμπά Γουαταρά, και 11 με 6 ασίστ ο Μάικ Τζέιμς.

Από τη Μακάμπι, 17 πόντους είχε ο Μπόλντγουιν και 16 ο Λορέντζο Μπράουν, αυτοί όμως δεν βρήκαν καμία βοήθεια από τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους.

Το ματς

Η Μονακό μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και με πρωταγωνιστές Λόιντ και Ντιαλό ξέφυγε από πολύ νωρίς με σκορ 11-0. Η Μακάμπι είχε απάντηση και με Μπόλντγουιν και Νίμπο μειώσε σε 13-10, απαντώντας στο καλό διάστημα των γηπεδούχων. Οι Γάλλοι συνέχισαν το καλό τους διάστημα με Τζέιμς και Ντιαλό, ξεφεύγοντας και πάλι με +8 (21-13), όμως η Μακάμπι έκλεισε την πρώτη περίοδο θετικά και μέιωσε στους 4 (22-18).

Μονακό-Μακάμπι Τελ Αβίβ

Με πρωτοστάτες Σόρκιν και Χίλιαρντ, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να περάσουν μπροστά στις αρχές της δεύτερης περιόδου (24-26). Ο ρυθμός στο ματς έπεσε, με τον Οκόμπο να ξεκολλάει τη Μονακό, πετυχαίνοντας πέντε σερί πόντους για το 31-26. Μπόλντγουιν και Χίλιαρντ βρήκαν και πάλι ρυθμό, ισοφαρίζοντας για τη Μακάμπι στο 33-33. Ο Λόιντ έφερε ξανά τη Μονακό στο +5 (42-37), όμως ο Μπράουν πρόλαβε να μειώσει στον πόντο για τους Ισραηλινούς πριν την ανάπαυλα (42-41).

Μονακό-Μακάμπι Τελ Αβίβ

Πολύ γρήγορα στην τρίτη περίοδο η Μονακό ξέφυγε και πάλι με +6 χάρη σε Λόιντ και Γουαταρά (47-41). Ο πρώτος πήρε «φωτιά», βάζοντας ένα ακόμη τρίποντο, που έστειλε τους γηπεδούχους στο +10 (52-42). Τζέιμς και Μπλόσομγκεϊμ πήραν τη σκυτάλη με δικά τους τρίποντα, με τη διαφορά να φτάνει στους 11 (60-49), ενώ ο Λόιντ την διεύρυνε ακόμη περισσότερο με συνεχόμενες βολές (66-51). Τελικά, με ένα τρίποντο του Κόλσον το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 67-54.

Μονακό-Μακάμπι Τελ Αβίβ

Στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου, η Μονακό έφτασε μέχρι και στο +17 με τρίποντο του Οκόμπο (73-56), ενώ ο Τζέιμς με τρείς βολές έγραψε το 76-58. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση, με τους Μπόλντγουιν και Μπράουν να μειώνουν στους 11 (78-67). Ο ΝτιΜπαρτολομέο έβαλε τεράστιο τρίποντο για το 78-70, όμως οι βολές των Λόιντ και Ντιαλό σε συνδυασμό με ένα τρίποντο του πρώτου, αποκατέστησαν την τάξη για τους γηπεδούχους (84-72). Στο τέλος υπήρξε και ένταση, με τον Γουέιντ Μπόλντγουιν να αποβάλλεται με δύο τεχνικές ποινές λόγω διαμαρτυρίας στους διαιτητές. Τελικά, το ματς ολοκληρώθηκε στο 86-74.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 42-41, 67-54, 86-74

Aναλυτικά στατιστικά του ματς εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x