Euroleague

Πολύ σκληρή για να πεθάνει η… άχαστη Μπαρτσελόνα!

Ισοφάρισε 2’’ πριν τη λήξη, χρειάστηκε παράταση, αλλά η Μπαρτσελόνα πέρασε από το Μονακό με 85-81 και έκανε το 4Χ4 στην Euroleague. 27 πόντους και 10 ριμπάουντ ο Ντέιβις, double-double κι o Καλάθης!

Μετά από ένα εντυπωσιακό ματς, που κρίθηκε στην παράταση, η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Μονακό με 85-81, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της φετινής Euroleague.

Οι Καταλανοί είχαν σε φοβερή βραδιά τόσο τον Μπράντον Ντέιβις που τελείωσε την αναμέτρηση με 27 πόντους, 10 ριμπάουντ και το follow που έστειλε το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο, όσο και τον «δικό μας» Νικ Καλάθη, ο οποίος είχε 12 πόντους, 11 ριμπάουντ και πέντε ασίστ!

Οι «νεοφώτιστοι» στην διοργάνωση είδαν τον Γουίλ Τόμας να μετράει 15 πόντους και εννιά ριμπάουντ και τον παλιό μας γνώριμο, Μαικ Τζέιμς άλλους16, με πέντε ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ, αλλά δεν ήταν αρκετοί.

Έτσι, η Μονακό έχασε και πάλι από ισπανική ομάδα μέσα στην «διαβολοβδομάδα», ενώ η Μπαρτσελόνα έκανε το 2Χ2 μετά από παρατάσεις στο ίδιο διάστημα και το 4Χ4 συνολικά…

Το ματς:
Στην πρώτη περίοδο, οι Μονεγάσκοι μπήκαν καλά και ξεκίνησαν με 5-0 σε λιγότερο από ένα λεπτό, ενώ έφτασαν και στο 7-2, με επιθετική πολυφωνία. Ο Μίροτιτς πήρε… μπροστά, με την φιλοξενούμενη ομάδα να μειώνει μέχρι και στον πόντο (13-12, στο 5’), με τον Μαυροβούνιο να πετυχαίνει σε αυτό το διάστημα έξι πόντους. Ωστόσο, ακολούθησε η… έκρηξη του Τόμας και ένα νέο σερί 9-0 από πλευράς Μονακό, με τον Αμερικανό να έχει εννιά πόντους και το σκορ να «κλείνει» στο 22-12!

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, αντιθέτως, ήταν η Μπαρτσελόνα εκείνη που έτρεξε σερί 5-0 στο ξεκίνημα, «μαζεύοντας» την διαφορά και στην συνέχεια μέχρι το 25-20 με πρωταγωνιστές τους Ντέιβις και Καλάθη, με δύο τρίποντα, μαζί με την καλή της άμυνα. Ο πρώτος, δε, σκόραρε μειώνοντας σε 30-28, στο 17’, ενώ λίγο αργότερα με νέο καλάθι του Μίροτιτς έγινε το 32-31 για την μικρότερη διαφορά στο ματς. Όμως, ένα τρίποντο του Τζέιμς από τα… οκτώ μέτρα, διαμόρφωσε το 35-31 υπέρ των γηπεδούχων.

Στην επανάληψη, οι Καταλανοί στηρίχθηκαν ξανά στο δίδυμο Ντέιβις-Καλάθη, για να φτάσουν στο -1 με τρίποντο του δεύτερου (37-36, στο 22’). Ακολούθησε ωστόσο σερί 5-0 της Μονακό, από σουτ των Βέστερμαν και Τζέιμς, ενώ με αλλεπάλληλα καλάθια του Ντέιβις -που πέτυχε οκτώ από τους τελευταίους δέκα πόντους της ομάδας του, φτάνοντας τους… 15- η Μπαρτσελόνα κατάφερε να ισοφαρίσει για πρώτη φορά στο 27’, σε 48-48! Ακολούθησε καταιγισμός τριπόντων, με ένα εξ αυτών, του Σμιτς να σημαίνει το 52-54 και το πρώτο προβάδισμα της ομάδας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, στο 29’, για να έρθει το 54-56 με δύο βολές του Ντέιβις σχεδόν σε «νεκρό» χρόνο.

Στην τελευταία περίοδο, η Μπαρτελόνα έπαιξε αποτελεσματική άμυνα και με το μομέντουμ υπέρ της διεύρυνε παράλληλα το υπέρ της προβάδισμα σταδιακά... Ο Λαπροβίτολα πέτυχε δύο τρίποντα, ενδιάμεσα ο Μίροτιτς έφτασε τους 12 πόντους, με τον Μπουτσιελέ να «παλεύει» μόνος του, στο ξεκίνημα και μέχρι το 58-64 στο 34’. Με δύο τρίποντα των Βέστερμαν και Τζέιμς και μια βολή του Χολ, η ομάδα του Ζβέζνταν Μίτροβιτς κατάφερε να προσπεράσει με 65-64 στο 37’. Οι… βραχυκυκλωμένοι «μπλαουγκράνα» πήραν ξανά κεφάλι με τρεις βολές του Λαπροβίτολα, που έφτασε τους εννιά πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο και 12 συνολικά (68-69)! Ακολούθησαν από ένα καλάθι των Ντιαλό και Ντέιβις και άστοχες επιθέσεις εκατέρωθεν, ενώ με τέσσερις σερί βολές από Τόμας και Τζέιμς «γράφτηκε» το 74-71. Ξανά ο Ντέιβις σκόραρε για την Μπαρτσελόνα, ο Βέστερμαν έκανε ½ βολές και με νέο καλάθι του Αμερικανού άσου το παιχνίδι πήγε στην παράταση!

Στο επιπλέον πεντάλεπτο, η «Μπάρτσα» ήταν αποφασισμένη να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα. Με ασίστ και τρίποντο του Καλάθη και καλάθι του Μίροτιτς πήγε στο +5 με το… καλημέρα (75-80) αλλά και μετά από ένα δίλεπτο (77-82)! Ακολούθησαν τέσσερις αναπάντητοι πόντοι από τους Γάλλους, με τον Τζέιμς να χάνει μια βολή, ενώ ήταν οι τρεις βολές του Χίγκινς σε… δύο δόσεις που καθόρισαν τον νικητή και το τελικό 81-85.

Τα δεκάλεπτα: 22-12, 35-31, 54-56, 75-75, 81-85.

Μονακό-Μπαρστελόνα 81-85

Μονακό-Μπαρστελόνα 81-85

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x