Euroleague

Το τραγικό λάθος του Οκόμπο που... κράτησε ζωντανό τον Παναθηναϊκό AKTOR πριν το «διπλό»

Ο Παναθηναϊκός AKTOR νίκησε τη Μονακό με buzzer beater του Μάριους Γκριγκόνις, όμως νωρίτερα χρειάστηκε ένα τραγικό λάθος του Ελί Οκόμπο ώστε να βρει ευκαιρία να εκτελέσει στην τελευταία επίθεση.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR βρέθηκε στο -15 κόντρα στη Μονακό, όμως με ασύλληπτη αντεπίθεση στο τέταρτο δεκάλεπτο και καλάθι του Γκριγκόνις στην εκπνοή, πήρε σπουδαίο «διπλό» με σκορ 91-90!

Πέρα από τον Λιθουανό, ωστόσο, οι «πράσινοι» οφείλουν... πολλά στον Ελί Οκόμπο, που έφτασε πολύ κοντά στο να γίνει ήρωας αλλά τελικά έκανε ένα λάθος που καταδίκασε την ομάδα του.

Συγκεκριμένα, ο Γάλλος γκαρντ έβαλε μεγάλο γκολ φάουλ στα 2,5 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, σημειώνοντας το 90-88. Στη συνέχεια, επέλεξε (ορθώς) να αστοχήσει στη βολή, ώστε μέχρι ο Παναθηναϊκός AKTOR να εξασφαλίσει το ριμπάουντ, να παρέλθει ο χρόνος χωρίς να καταφέρει να εκτελέσει με καλές προϋποθέσεις.

Το τραγικό λάθος του είναι πως δεν αστόχησε απλώς, αλλά έστειλε την μπάλα μόνο στο ταμπλό, κάτι που αποτελεί παράβαση! Με αυτόν τον τρόπο, το ρολόι δεν κύλησε καν, ο Αταμάν μπόρεσε να καλέσει τάιμ άουτ και οι «πράσινοι» έκαναν επίθεση μισού γηπέδου, βρίσκοντας το νικητήριο καλάθι με τον Γκριγκόνις.

Δείτε τη φάση:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x