Euroleague

Πήρε τον γερμανικό «εμφύλιο» με ήρωα τον Γουέντζελ στο φινάλε η Άλμπα Βερολίνου!

Με κάρφωμα του Γουέντζελ στο 1'' πριν το φινάλε, η Άλμπα Βερολίνου, απέδρασε με το τεράστιο διπλό από την έδρα της Μπάγερν Μονάχου (75-76) στον γερμανικό «εμφύλιο».

Απίθανο ντέρμπι στη Γερμανία, με την Άλμπα Βερολίνου να παίρνει το θρίλερ επί της Μπάγερν Μονάχου, φεύγοντας με σπουδαίο διπλό (75-76) από «Audi Dome», χάρη στο κάρφωμα του Γιάνι Γουέντζελ στο τελευταίο δευτερόλεπτο!

Σε ένα παιχνίδι όπου το προβάδισμα άλλαξε χέρια συνολικά... 16 φορές (!), οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι στο φινάλε, με τον Ίσραελ Γκονζάλεθ να βγάζει από το μπλοκάκι του εξαιρετικό play για το νικητήριο καλάθι του 26χρονου Νεοζηλανδού, ένα δευτερόλεπτο πριν το φινάλε. Οι Βαυαροί, είχαν την ευκαιρία να πάρουν το ματς, όμως το δίποντο του Ομπστ βρήκε σίδερο.

Νίκη με την οποία η Άλμπα «ξεκόλλησε» από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα της Euroleague, προσπερνώντας τη Βιλερμπάν με την οποία και έχουν ίδιο σκορ (8-21). Από την άλλη, η Μπάγερν, που υπέστη δεύτερη σερί ήττα, υποχώρησε στη 15η θέση με ρεκόρ 11-18.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Μαόντο Λο με 16 πόντους, ενώ πολύτιμες βοήθειες έδωσαν και οι Γουέντζελ (11π.), Μπλατ (10π.) και Σίκμα(6π., 7ρ.) Για την Μπάγερν, ξεχώρισαν οι Γουίνστον και Μπονγκά με 14 και 12 πόντους αντίστοιχα.


Το ματς:
Εξαιρετικό πρώτο δεκάλεπτο από την Άλμπα Βερολίνου, η οποία με σύμμαχο την πολύ καλή της άμυνα, επέβαλε πλήρως τον ρυθμό της. Με τον Μαόντο Λο να ηγείται της επιθετικής γραμμής πετυχαίνοντας 12 πόντους, οι φιλοξενούμενοι, έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +6 για το 20-14.

Μάλιστα, η ομάδα του Ίσραελ Γκονζάλεθ, συνέχισε να ελέγχει το ματς, ανεβάζοντας τη διαφορά ακόμα και στο +9 (29-38) με τρίποντο του Σμιθ στο 17’. Κάπου εκεί, η Μπάγερν Μονάχου «έσφιξε» την άμυνά της και παίρνοντας έξι πόντους από την γραμμή των βολών, έτρεξε ένα σερί 8-0, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με την ελάχιστη τιμή της διαφοράς (37-38).

Δύο γρήγορα καλάθια του Κουμάτζε έστειλαν εκ νέου στο +5 την Άλμπα (37-42) στις αρχές της τρίτης περιόδου. Οι φωνές του Αντρέα Τρινκέρι έπιασαν τόπο για τους Βαυαρούς, οι οποίοι σταδιακά βελτίωσαν την άμυνά τους και με το δίποντο του Μπονγκά στο 25’ πήραν το πρώτο τους προβάδισμα (47-46). Έκτοτε, το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο, με τους γηπεδούχους να κλείνουν το δεκάλεπτο στο +2 για το 58-56.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, εκεί όπου το προβάδισμα άλλαξε χέρια... δέκα φορές! Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν στο +3 για το 74-71, δύο λεπτά πριν το φινάλε, με την Μπάγερν να αντιδρά και με τέσσερις σερί πόντους του Γουίνστον να προσπερνά (75-74) στο 29'. Κάπως έτσι, το παιχνίδι οδηγήθηκε στη μία τελική, με τον Γουίντζελ να σκοράρει με κάρφωμα στο ένα δευτερόλεπτο πριν το φινάλε και να διαμορφώνει το τελικό 76-75.

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 37-38, 58-56, 75-76.

Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x