Euroleague

Πάτησε τον Ερυθρό Αστέρα και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες για 8άδα η Μπάγερν Μονάχου!

Με τον Μπούκερ να κάνει τρομερή εμφάνιση (22π., 6ρ.) και γενικότερα η ομάδα να παίζει εξαιρετική άμυνα, η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 74-66 του Ερυθρού Αστέρα!

Με άμυνα από... ατσάλι, η Μπάγερν λύγισε τον Ερυθρό Αστέρα στο Μόναχο με σκορ 74-66 για την 27η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, μένοντας ζωντανή στο κυνήγι της 8άδας!

Έχοντας το πάνω χέρι στο σκορ από τα τέλη της πρώτης περιόδου και μέχρι το φινάλε, το σύνολο του Πάμπλο Λάσο δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα, φτάνοντας έτσι στη 12η νίκη του σεζόν (12η θέση), στο -1 από τη 10άδα και στο -2 από την οκτάδα.


Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Ντέβιν Μπούκερ με 22 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ, πολύτιμες βοήθειες έδωσε και ο Ιμπάκα. Για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου που έπεσε στη 16η θέση και στο 10-17, ξεχώρισε ο Σμαρτ με 13 πόντους.

Το ματς:



Ο Ερυθρός Αστέρας μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και «χτυπώντας» στη ρακέτα από νωρίς, προηγήθηκε με 9-4 και λίγο αργότερα με 14-6 στο 4'. Με την άμυνα να λειτουργεία εξαιρετικά και τον Ντος Σάντος να βρίσκει ένα τρίποντο από μακριά, οι Σέρβοι πήγαν στο +9 (10-19) στο 6'. Κάπου εκεί όμως, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έπαθε «μπλακ άουτ», με αποτέλεσμα να μείνει χωρίς σκορ για 4 λεπτά (!), κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκε η Μπάγερν Μονάχου, η οποία και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά με 20-19!




Έχοντας πάρει το μομέντουμ και την ψυχολογία με το μέρους τους, οι Βαυαροί συνέχισαν να διευρύνουν τη διαφορά, παρά το γεγονός πως αμφότερες οι ομάδες ήταν εξαιρετικά άστοχες στη δεύτερη περίοδο. Με τους Μπράνκοβιτς και Έντουαρντς να βρίσκουν τους πρώτους τους πόντους στο ματς, οι Γερμανοί πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά με σκορ 32-27.

Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα και στην τρίτη περίοδο, εκεί όπου στις αρχές του δεκαλέπτου κατάφεραν και ανέβασαν τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια τιμή (40-29). Μπολομπόι και Νέντοβιτς «ροκάνισαν» τη διαφορά στους 5, ωστόσο, οι Σέρζ Ιμπάκα και Ντέβιν Μπούκερ έδωσαν πολύτιμες λύσεις τους γηπεδούχους, οι οποίοι και έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +7 για το 53-46.



Στις αρχές της τέταρτης και τελευταίας περιόδου, οι Σέρβοι μείωσαν στους 2 (53-51), μια αντεπίθεση που δεν είχε αντίκρισμα, αφού έμεινε στη μέση. Και αυτό διότι η Μπάγερν με τρία σερί τρίποντα από τους Μπολμάρο και Μπονγκά, ξέφυγε εκ νέου στο +11 (68-57) στο 37', φτάνοντας έτσι άνετα στο ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 74-66.


Τα δεκάλεπτα: 20-19, 32-27, 53-46, 74-66.

Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x