Euroleague

Με... ατσάλινη άμυνα πάτησε τη Ζάλγκιρις και έμεινε στο κόλπο των play-in η Μπάγερν Μονάχου!

Παίζοντας εξαιρετική άμυνα καθ' όλη τη διάρκεια του ματς και έχοντας τον Μπούκερ σε τρομερό εκτελεστικά βράδυ, η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε 64-58 της Ζάλγκιρις στη Γερμανία.

Γερά στο κόλπο της δεκάδας και της εισόδου στα play-in της Ευρωλίγκας έμεινε η Μπάγερν Μονάχου, η οποία επικράτησε πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 64-58 της Ζάλγκιρις στο «BMW Park» για την 29η αγωνιστική της διοργάνωσης!


Παίζοντας εξαιρετική άμυνα καθ' όλη τη διάρκεια του ματς και έχοντας τον Ντέβιν Μπούκερ σε τρομερό εκτελεστικά βράδυ με 20 πόντους και 6 ριμπάουντ, οι Βαυαροί επέστρεψαν στις νίκες, βελτιώνοντας το ρεκόρ τους στο 13-16, την ίδια ώρα όπου μοιράζεται το ίδιο σκορ με τη 10η Παρτίζαν και την 11η Βαλένθια!

Για τη Ζάλγκιρις, που έπεσε στο 11-18 και βλέπει τις... ελπίδες της να μειώνονται, ξεχώρισε ο Κίναν Έβανς με 21 πόντους.

Το ματς:


Η Ζάλγκιρις μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και με τον Μπιρούτις σε πρώτο πλάνο προηγήθηκε 6-0 στο πρώτο τρίλεπτο του αγώνα. Κάπου εκεί, η Μπάγερν Μονάχου ανέβασε στροφές και με τον Μπούκερ να ηγείται στην επίθεση, έτρεξε ένα εντυπωσιακό 14-0 σερί για την προσπέραση (14-6) στο 7'! Μάλιστα, οι Γερμανοί διατήρησαν την πολύ καλή τους άμυνα μέχρι το φινάλε, κλείνοντας το δεκάλεπτο στο +8 για το 18-10.

Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο συνέχισε να... μασάει σίδερα στην άμυνα, κρατώντας τους Λιθουανούς στους μόλις έξι πόντους μέχρι το 16'! Κάπως έτσι, οι Βαυαροί εκτόξευσαν τη διαφορά στο +15 για το 31-16, προτού οι φιλοξενούμενοι «ροκανίσουν» τη διαφορά στο τελευταία δίλεπτο και με καλάθια των Λεκαβίτσιους και Χέιζ, κλείσουν το ημίχρονο με σκορ 33-21.


Παρόμοιο ήταν το σκηνικό και στην τρίτη περίοδο, καθώς η Μπάγερν εκμεταλλεύτηκε όλα τα λάθη και την αστοχία της Ζάλγκιρις και με τους Κάρσεν Έντουαρντς και Ντέβιν Μπούκερ να αναλαμβάνουν δράση, προηγήθηκαν ακόμα και με +18 (50-32) στο 28'! Ένα τρίποντο του Μάνεκ, αλλά και ένα λέι απ του Μπιρούτις στο τελευταίο λεπτό, «ψαλίδισαν» τη διαφορά στους 13 για το 50-37 του δεκαλέπτου.

Και ενώ όλα έδειχναν πως η Μπάγερν ελέγχει πλήρως το ματς και οδεύει προς μια άνετη νίκη, η Ζάλγκιρις αντέδρασε στο φινάλε και με τον Κίναν Έβανς, όχι μόνο «ροκάνισε» τη διαφορά, αλλά μείωσε μέχρι και τους 4 (62-58), 7 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Ωστόσο, ο Μπολμάρο στη συνέχεια ήταν ψύχραιμος από την γραμμή των βολών, διαμορφώνοντας το τελικό 64-58.

Τα δεκάλεπτα: 18-10, 33-21, 50-37, 64-58.

Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x