Euroleague

Ο κόουτς της εξέδρας: Η άμυνα ζώνης, το τρίποντο του Μέικον και τι συμβαίνει με Φέρελ

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να ηττήθηκε στο Μόναχο από την Μπάγερν, αλλά λύγισε ως ομάδα και η κριτική του αγώνα μπορεί να αφοσιωθεί αποκλειστικά στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης.

Κάθε εκτός έδρας αναμέτρηση του Παναθηναϊκού στη φετινή Euroleague ήταν ένα πολύ μεγάλο ψυχολογικό τεστ για τους φίλους της ομάδας, καθώς στις περισσότερες εξ αυτών, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη έδειχναν απόλυτα συμφιλιωμένοι με την… προοπτική της ήττας.

Αυτή η λογική και η νοοτροπία έφερνε ήττες με κατεβασμένα χέρια, αφήνοντας στην άκρη τα τακτικά ζητήματα, αφού το ζήτημα ήταν η νοοτροπία. Ωστόσο, μέσω της εμφάνισής του στο Μόναχο, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη μπορεί να αφοσιωθεί αποκλειστικά στα αγωνιστικά ζητήματα και ο κόουτς της εξέδρας καταγράφει τα γεγονότα τα οποία του έμειναν από τον αγώνα.

Άμυνα ζώνης: Σε κανένα από τα προηγούμενα ματς μέχρι τώρα στη σεζόν ο Παναθηναϊκός δεν εφάρμοσε σε τόσο μεγάλο βαθμό την άμυνα ζώνης. Κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου το έκανε και μάλιστα σε πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα, καταφέρνοντας να «βραχυκυκλώσει» τους παίκτες του Αντρέα Τρινκέρι. Ενδεχομένως να είναι ένας οδηγός για τα επόμενα ματς και ειδικότερα μακριά από το ΟΑΚΑ.

Γιατί τρίποντο κι όχι δίποντο: Στα 28’’ πριν από τη λήξη, ο Λούτσιτς με τρίποντο κατάφερε να βάλει την Μπάγερν μπροστά στο σκορ (77-76). Η επιλογή του Παναθηναϊκού στη συνέχεια δεν ήταν μόνο μια αργή επίθεση (σούταρε στα 10’’ πριν από τη λήξη), αλλά και ένα τρίποντο από τον Μέικον, τη στιγμή που κι ένα δίποντο έκανε τη… δουλειά για τους «πράσινους». Ένα από τα μεγάλα «γιατί» της αναμέτρησης.

Τι συμβαίνει με Φέρελ, αδικήθηκε ο Μποχωρίδης: Σε ακόμα ένα ματς ο Φέρελ δεν έπαιξε λεπτό, αφού κάτι τέτοιο συνέβη και με την Ούνιξ. Το θέμα λοιπόν είναι αν τελικά ο Αμερικανός γκαρντ θεωρείται ένα… καμμένο χαρτί και αν τελικά ο Παναθηναϊκός πρέπει να κοιτάξει τι θα κάνει την επόμενη μέρα. Επιπλέον, σε ό,τι αφορά στον Μποχωρίδη, ο Έλληνας γκαρντ έπαιξε μόλις πέντε λεπτά στα οποία έβαλε ένα τρίποντο και προσέφερε δύο ασίστ. Ενδεχομένως να μπορούσε να χρησιμοποιηθεί περισσότερο και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x