Euroleague

Ξέσπασε στο φινάλε με ηγέτη Ερνανγκόμεθ και μπήκε με το δεξί στην Ευρωλίγκα η Μπαρτσελόνα!

Χάρη σε ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο και με τον Γουίλι Ερνανγκόμεθ σε ρόλο ηγέτη, η Μπαρτσελόνα επικράτησε με το εντυπωσιακό 91-74 της Εφές, μπαίνοντας με το δεξί στη νέα Ευρωλίγκα!

Άρεσε και άφησε υποσχέσεις για μεγάλα πράγματα φέτος η ανανεωμένη Μπαρτσελόνα!

Χάρη σε ένα εξαιρετικό επιθετικά δεύτερο ημίχρονο και με ηγέτη τον Γουίλι Ερνανγκόμεθ και κομβικό στην τελευταία περίοδο τον πρώην ΝΒΑερ, Τζαμπάρι Πάρκερ, οι Καταλανοί επικράτησαν με το εντυπωσιακό 91-74 της Αναντολού Εφές στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», μπαίνοντας έτσι με το δεξί στη νέα σεζόν της Ευρωλίγκας!

Πρώτος σκόρερ για τους «μπλαουγκράνα» δεν ήταν άλλος από τον Γουίλι, με τον Ισπανό σέντερ να ολοκληρώνει το ματς με 18 πόντους και 3 ριμπάουντ, δείχνοντας σε εξαιρετική κατάσταση, στην πρώτη του εμφάνιση στην Euroleague μετά από 7 ολόκληρα χρόνια! Από κοντά ακολούθησαν οι Βέσελι (16π., 7ρ.), Λαπροβίτολα (13π., 8ασ.) και Πάρκερ (10π., 3ρ.).

Για τους Τούρκους, ξεχώρισε ο Σέιν Λάρκιν με ένα καταπληκτικό double-double με 16 πόντους και 12 ασίστ!


Το ματς:

Αρκετά ισορροπημένο ήταν το ξεκίνημα του αγώνα, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι στο σκορ στο πρώτο τετράλεπτο του αγώνα, προτού η Εφές με τρίποντο του Γιλμάζ και τη βολή του Ζίζιτς προηγηθεί με 13-9. Λάκριν και Ζίζιτς διατηρούσαν αυτό το μικρό προβάδισμα για τους Τούρκους, με την Μπαρτσελόνα να αντιδρά στο φινάλε της περιόδου και με καλάθια των Ντα Σίλβα και Σατοράνσκι, κλείσει το δεκάλεπτο στο +3 για το 22-19.



Μάλιστα, οι «μπλαουγκράνα» ανέβασαν και άλλο την απόδοσή τους στις αρχές της δεύτερης περιόδου, και με τους Γουίλι Ερνανγκόμεθ και Ντάριο Μπριθουέλα στην.. αιχμή του δόρατος, ξέφυγαν στο +9 (32-23 στο 14'). Τα διαδοχικά τρίποντα των Λάρκιν και Γουίλις επέτρεψαν στην Εφές να μειώσει τη διαφορά, ωστόσο, με έξι αναπάντητους πόντους του Βέσελι στο τέλος, οι Καταλανοί πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 40-34.

Το καλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν αναμφίβολα η τρίτη περίοδος, εκεί όπου αμφότερες οι ομάδες ήταν καταιγιστικές στο σκοράρισμα, με την Μπάρτσα να πετυχαίνει 29 πόντους και την Εφές 30! Στις αρχές του δεκαλέπτου, και με τον Λάρκιν σε τρελά «κέφια» εκτελεστικά και δημιουργικά, οι φιλοξενούμενοι γύρισαν το ματς (45-46 στο 23'). Λαπροβίτολα και Ερνανγκόμεθ όμως ήταν εκεί για τους Καταλανούς, «χτυπώντας» τις αδυναμίες των Τούρκων για το υπέρ τους 69-64 της περιόδου.



Και εκεί που άπαντες πίστεψαν πως το ματς θα οδηγούντο σε... θρίλερ, οι παίκτες του Ρότζερ Γκριμάου είχαν διαφορετική άποψη! Με τον Τζαμπάρι Πάρκερ να παίρνει «φωτιά» στην τελευταία περίοδο πετυχαίνοντας και τους δέκα πόντους του σε αυτό το δεκάλεπτο (!), η Μπαρτσελόνα εκτόξευσε τη διαφορά πάνω από τους 15 πόντους, φτάνοντας έτσι σε ένα εύκολο ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 91-74!


Τα δεκάλεπτα: 22-19, 40-34, 69-64, 91-74.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x