Euroleague

Μπαρτσελόνα-Αρμάνι: Δύο μεγάλες επιστροφές, μια η θέση στον τελικό

Μπαρτσελόνα και Αρμάνι Μιλάνο επιστρέφουν μετά από καιρό σε Final Four αλλά ο τελικός της Κολωνίας έχει θέση μόνο για έναν.

Μπορεί ο πρώτος ημιτελικός να θεωρείται πιο εμπορικός, αλλά ο δεύτερος δεν πάει πίσω. Μπαρτσελόνα και Αρμάνι Μιλάνο συγκρούονται (22:00, Novasports 1 και sport-fm.gr) στην επιστροφή τους σε Final Four μετά από 7 και 29 χρόνια αντίστοιχα.

Οι Καταλανοί είχαν την πρώτη θέση στη regular season με 24-10 και επιστρέφοντας στο Final Four μετά το 2014 (έχουν 15 συμμετοχές, πίσω μόνο από την ΤΣΣΚΑ που έχει 19) διεκδικούν τον τρίτο τίτλο στην ιστορία τους και πρώτο από το 2010. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θα έχει την ευκαιρία να γίνει ο τέταρτος άνθρωπος που κατακτά τον τίτλο ως παίκτης (έχει έναν με την Μπαρτσελόνα το 2003, δύο με τη Μακάμπι το 2004 και το 2005 κι έναν με τον Παναθηναϊκό το 2009) και ως προπονητής.

Βασίζεται στην καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης (μόλις 73,15 πόντους παθητικό φέτος), τον έλεγχο των ριμπάουντ (επίσης πρώτη στη διοργάνωση) και σε ένα ελεγχόμενου ρυθμού και μεγάλης στόχευσης μπάσκετ. Χίγκινς, Μίροτιτς, Αμπρίνες, Χάνγκα, Καλάθης, Ντέιβις, Κλαβέρ και Γκασόλ έχουν εμπειρία από Final Four, με τον τελευταίο να επιστρέφει σε αυτό μετά από 21 χρόνια! «Κλειδί» για τη βραδιά θα είναι η κατάσταση του Μίροτιτς, που από τους 17 πόντους με 65% στα δίποντα και 42% στα τρίποντα στη regular season κατρακύλησε στους 8,6 πόντους με 33,3% στα σουτ στα playoffs. Σημαντικό ρόλο θα παίξει και το μακρινό σουτ του Καλάθη, καθώς η αντίπαλη άμυνα αναμένεται να του το προσφέρει απλόχερα, τουλάχιστον στην αρχή.

Η Αρμάνι γυρίζει στο Final Four μετά το 1992 και θα διεκδικήσει το τέταρτο τρόπαιό της, πρώτο από το 1988 όταν έκανε το back-to-back. Ο Έτορε Μεσίνα μπορεί να επιστρέφει σε Final Four μετά από 13 χρόνια, αλλά έχει δώδεκα συμμετοχές σε αυτά (περισσότερες έχει μόνο ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς με 18) και διεκδικεί τον πέμπτο του τίτλο, καθώς έχει από δύο με Βίρτους Μπολόνια και ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Το ρόστερ του διαθέτει παίκτες που γνωρίζουν τα… κατατόπια, με πρώτο τον Χάινς, που έκανε ρεκόρ συνεχών παρουσιών σε Final Four με εννιά και διεκδικεί τον πέμπτο του τίτλο. Πλούσια εμπειρία έχουν επίσης οι Ντατόμε και Ροντρίγκεθ, ενώ μικρότερη η Μίτσοβ και Ντιλέινι.

Η ιταλική ομάδα ήταν τέταρτη στην κανονική περίοδο με 21-13 κι έχασε εύκολα και τα δύο παιχνίδια από την «Μπάρτσα», 87-71 την 13η αγωνιστική και 72-56 στο Μιλάνο την 30η. Όπως και οι «μπλαουγκράνα» με τη Ζενίτ, χρειάστηκε πέντε ματς για να κάμψει την αντίσταση της Μπάγερν. Για ομάδα… Μεσίνα βασίζεται περιέργως αρκετά στο ατομικό ταλέντο των παικτών της, αλλά και στο τρίποντο, όπου ήταν δεύτερη σε ευστοχία με 41%. Μεγαλύτερη αδυναμία της είναι το ριμπάουντ, καθώς ήταν δεύτερη στα ριμπάουντ αντιπάλων και η Μπαρτσελόνα είναι πρώτη στον τομέα αυτό.

Διαιτητές του δεύτερου ημιτελικού θα είναι οι Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία), Ματέι Μπολτάουζερ (Σλοβενία) και Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία).

Η στατιστική σύγκριση:
Μπαρτσελόνα-Αρμάνι: Δύο μεγάλες επιστροφές σε Final Four

Η προϊστορία:
Μπαρτσελόνα-Αρμάνι: Δύο μεγάλες επιστροφές σε Final Four

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x