Euroleague

Σόκαρε την Μπαρτσελόνα φεύγοντας με μεγάλο διπλό από το «Παλάου Μπλαουγκράνα» η Αρμάνι Μιλάνο!

Με μια μεγάλη έκπληξη ολοκληρώθηκε η 14η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, αφού η Αρμάνι Μιλάνο επικράτησε 90-86 της Μπαρτσελόνα, αναγκάζοντάς τη στην πρώτη της εντός έδρας ήττα στη φετινή διοργάνωση!

Σόκαρε την Μπαρτσελόνα αναγκάζοντάς την στην πρώτη εντός έδρας ήττα της στη φετινή Ευρωλίγκα η Αρμάνι Μιλάνο!

Παρότι αγωνίστηκε χωρίς τους υπερπολύτιμους για εκείνη, Μίροτιτς και Λο, οι Ιταλοί έκαναν τη μεγάλη έκπληξη και πανηγύρισαν σπουδαία νίκη με 90-86, όντας η πρώτη ομάδα που φεύγει με διπλό από το «Παλάου Μπλαουγκράνα» στη φετινή διοργάνωση!

Έτσι, η Αρμάνι ανέβηκε στο 5-9 «πιάνοντας» Ζαλγκίρις και Ερυθρό Αστέρα στην βαθμολογία, ενώ η Μπαρτσελόνα έπεσε στο 10-4 και πλέον ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση με την Βίρτους Μπολόνια, τρεις νίκες μακριά από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Κορυφαίοι για τους θριαμβευτές, οι οποίοι τελείωσαν το παιχνίδι με 11 εύστοχα τρίποντα και 20/38 δίποντα, ήταν οι Χολ (21π,), Σιλντς (19π), Μέλι (16π, 6 ριμπ, 3 ασίστ) και Φλακαντόρι (15π), ενώ για τους γηπεδούχους ξεχώρισαν Λαπροβίτολα (16π, 5 ασίστ) και Κάλινιτς (17π).

Το ματς


Με Μπριθουέλα, Σατοράνσκι, Κάλινιτς, Ντ Σίλβα και Ερναγκόμεθ ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Ρότζερ Γκριμάου, ενώ ο Έτορε Μεσίνα, ο οποίος δεν είχε διαθέσιμους τους Μίροτιτς, Λο και Πάνγκος, επέλεξε για τη βασική του πεντάδα τους Φλακαντόρι, Σιλντς, Ρίτσι, Μέλι και Φόιγκτμαν. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καυτοί, με Μέλι, Φόιγκτμαν και Σιλντς να σκοράρουν με συνεχόμενα τρίποντα για το 9-12, ενώ ο τελευταίος έκανε το 10-17 φτάνοντας πολύ νωρίς τους 9, με ? από μακριά! Μάλιστα, η εντυπωσιακή Αρμάνι έφτιαξε διψήφιο προβάδισμα (10-21), με την Μπαρτσελόνα να χρειάζεται να τρέξει σερί 7-2, για να μειώσει τελικά στο 19-29 της πρώτης περιόδου.

Με πρωταγωνιστή τον Λαπροβίτολα, η Μπαρτσελόνα μείωσε σε 24-31 με το ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, αλλά ο Σιλντς ήταν ασταμάτητος, επαναφέροντας με νέο τρίποντο τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (30-43) και φτάνοντας τους 17 (!), για το 36-51, πριν οι Ερναγκόμεθ και Σατοράνσκι μειώσουν (40-51) για την Μπαρτσελόνα πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Η Μπαρτσελόνα έβγαλε αντίδραση στην τρίτη περίοδο, μειώνοντας σε 49-56, με τον Κάλινιτς να ευστοχεί σε τρίποντο, και σε 54-59 με πόντους των Λαπροβίτολα, Βέσελι, όμως η Αρμάνι υπερασπίστηκε το προβάδισμά της και μπήκε στην «τελική ευθεία» ούσα μπροστά με 68-59.

Οι γηπεδούχοι έκαναν την τελευταία τους αντεπίθεση στην τέταρτη περίοδο, πλησιάζοντας στους 6 (64-70) με τρίποντο του Μπριθουέλα και βολές του Βέσελι, αλλά οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να βρίσκουν τις απαντήσεις, με τον εξαιρετικό Ντέβον Χολ να κάνει το 66-75 με τρίποντο, φτάνοντας τους 17 πόντους! Ο Σίλντς με μεγάλο τρίποντο έκανε το 66-75 και στα τελευταία λεπτά η Μπαρτσελόνα προσπάθησε, αλλά ξέμεινε από χρόνο, γνωρίζοντας τελικά την ήττα με 86-90.

Τα δεκάλεπτα: 19-29, 40-51, 59-68, 86-90

Τα στατιστικά του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x