Euroleague

Έκαμψε την αντίσταση της Βιλερμπάν με απίθανη ευστοχία και σόου Λαπροβίτολα η Μπαρτσελόνα!

Την ένατη νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα πανηγύρισε κόντρα στη Βιλερμπαν η Μπαρτσελόνα (101-92), έχοντας τρομερά ποσοστά ευστοχίας και μεγάλο πρωταγωνιστή της τον Λαπροβίτολα!

Έκαμψε την αντίσταση της Βιλερμπάν με... καταιγίδα τριπόντων και με μεγάλο της πρωταγωνιστή τον Νίκολας Λαπροβίτολα η Μπαρτσελόνα!

Οι Γάλλοι παρουσιάστηκαν ανταγωνιστικοί στην αναμέτρηση του «Palau Blaugrana» για την 11η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, αλλά τελικά λύγισαν και ηττήθηκαν με 101-92 από τους ανώτερους Καταλανούς, οι οποίοι είχαν τρομερά ποσοστά ευστοχίας, τόσο σε δίποντα (20/29), όσο και σε τρίποντα (17/26)!

Παράλληλα, είχαν σε πολύ μεγάλη βραδιά τον Νίκο Λαπροβίτολα, ο οποίος ολοκλήρωσε το ματς με 28 πόντους, 8/10 τρίποντα και 9 ασίστ ισοφαρίζοντας την καλύτερη επίδοσή του στην Ευρωλίγκα, έχοντας για... συμπαραστάτες τους Πάρκερ (13π, 6 ριμπ), Βέσελι (14π), Σατοράνσκι (12π) και Ερναγκόμεθ (12π). Από την άλλη, για τη Βιλερμπάν ξεχώρισαν Λουβάβου-Καμπαρό (20π), Λοβέρν (17π), Ντε Κολό (16π, έφτασε και τις 1000 ασίστ συνολικά στη διοργάνωση), Σκοτ (15π) και Φαλ (15π.).

Μετά την αποψινή της νίκη η Μπαρτσελόνα βελτίωσε το ρεκόρ της σε 9-2, παραμένοντας στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και πίσω μόνο από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ η Βιλερμπάν έπεσε στο 2-9, παραμένοντας στα... χαμηλά.

Το ματς


Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Γκριμάου να έχει απουσία της τελευταία στιγμής τον Νάτζι και να επιλέγει τους Σατοράνσκι, Λαπροβίτολα, Πάρκερ, Πάρα και Βέσελι στην αρχική του πεντάδα, ενώ ο Ποτσέκο είχε βασικούς τους Λι, Λουβάβου-Καμπαρό, Λάιτι, Λοβέρν και Φαλ. Η Μπαρτσελόνα μπήκε πιο δυναμικά στο ματς και προηγήθηκε με 10-2, ενώ η Βιλερμπάν μπήκαν… μουδιασμένοι, κάνοντας τρία λάθη στα πρώτα τρία λεπτά. Ωστόσο, στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι αύξησαν την έντασή τους στην άμυνα, πλησιάζοντας σε «απόσταση αναπνοής» (16-14) με τρίποντο του Λουβάβου-Καμπαρό και στη συνέχεια παρέμειναν κοντά στο σκορ, με τον Ντε Κολό να κάνει το 26-24 με καλάθι-φάουλ και με τον Ερναγκόμεθ να διαμορφώνει το 28-24 της πρώτης περιόδου, για μια Μπαρτσελόνα που είχε εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας σε δίποντα (7/7) και τρίποντα (4/6).

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με δύο συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα του Ντε Κολό για το 30-30, ενώ ένα ακόμα τρίποντο, αυτή τη φορά του Σκοτ, έδωσε στη Βιλερμπάν το πρώτο της προβάδισμα στο παιχνίδι (32-33). Οι δύο ομάδες συνέχισαν να πηγαίνουν χέρι-χέρι στο σκορ μέχρι και τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο ολοκληρώθηκε με τον Λαπροβίτολα να ευστοχεί σε buzzer-beater τρίποντο, με το οποίο έβαλε εκ νέου μπροστά την Μπαρτσελόνα (50-47). Παρότι οι «μπλαουγκράνα» βρισκόντουσαν σε πολύ καλή επιθετική βραδιά (14/17 δίποντα και 6/11 τρίποντα), η Βιλερμπάν κατάφερνε να διατηρείται κοντά.



Οι γηπεδούχοι μπήκαν με σερί 8-3 για το υπέρ τους 58-50, στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, ενώ λίγο αργότερα έφτιαξαν και το μέγιστο προβάδισμά τους στο παιχνίδι (69-56), με τον Λαπροβίτολα να πρωταγωνιστεί επιθετικά, φτάνοντας το πέμπτο αποψινό του τρίποντο. Η ομάδα του Γκριμάου συνέχισε να… πυροβολεί από μακριά, ολοκληρώνοντας την τρίτη περίοδο με 6/6 τρίποντα και έχοντας 12/17 συνολικά, ξεφεύγοντας με 76-62, πριν η Βιλερμπάν κλείσει την περίοδο με σερί 7-0, για το 78-71.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν και σε 78-76 με το ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου, χάρη σε τρίποντο του Λοβέρν και στο πρώτο καλάθι του Τζάκσον στο ματς, ενώ ο Λουβάβου-Καμπαρό έφτασε τους 20 προσωπικούς πόντους, μειώνοντας με τρίποντο σε 84-83. Ωστόσο, οι Σατοράνσκι και Λαπροβίτολα απάντησαν άμεσα για το 90-83, ενώ η… τρίποντη ραψωδία της Μπαρτσελόνα συνεχίστηκε και στην «τελική ευθεία» του αγώνα, οδηγώντας την τελικά στη νίκη με 101-92.

Τα δεκάλεπτα: 28-24, 50-47, 78-71, 101-92

Τα στατιστικά του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x