Euroleague

Λύγισε τον... επτάψυχο Ερυθρό Αστέρα και παρέμεινε στο κατόπι της Ρεάλ η Μπαρτσελόνα!

Η Μπαρτσελόνα τα βρήκε... σκούρα κόντρα στον μαχητικό Ερυθρό Αστέρα, με τους «μπλαουγκράνα» να παίρνουν στο φινάλε με δύσκολη και σημαντική νίκη στην Ισπανία με σκορ 86-81.

Λύγισε τον... επτάψυχο Ερυθρό Αστέρα και παρέμεινε στο κατόπι της Ρεάλ Μαδρίτης η Μπαρτσελόνα!

Οι «μπλαουγκράνα» τα βρήκαν σκούρα καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα απέναντι στους μαχητικούς Σέρβους, οι οποίοι επέστρεψαν τέσσερις φορές στο σκορ διεκδικώντας μέχρι το φινάλε τη νίκη. Ωστόσο, η ποιότητα και ψυχραιμία των γηπεδούχων από την γραμμή των βολών στο φινάλε, έφερε το ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 86-81, σε μια άκρως ενδιαφέρουσα αναμέτρηση για την 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκας!

Κορυφαίοι για τους νικητές που ανέβηκαν στο 6-1 και ακολουθούν κατά πόδας την πρωτοπόρο και αήττητη Ρεάλ, ήταν οι Τζαμπάρι Πάρκερ και Γουίλι Ερνανγκόμεθ με 20 και 18 πόντους αντίστοιχα. Για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου που έπεσε στο 2-5, ξεχώρισαν οι Μίτροβιτς (22π.) και Τεόντοσιτς (13π., 9ασ.).


Το ματς:

Η Μπαρτσελόνα μπήκε πολύ δυναμικά στο ματς και με τους Βέσελι και Κάλινιτς στην αιχμή του δόρατος, προηγήθηκε 15-6 στο 5’. Μετά το νωθρό του ξεκίνημα, ο Ερυθρός Αστέρας βρήκε ρυθμό στην επίθεση με τον Νταβιντόβατς να τον «ξεκολλά», μειώνοντας στους 3 πόντους για το 21-18 της πρώτης περιόδου.

Με ένα γρήγορο σερί δια… χειρός Ερνανγκόμεθ και Τζαμπάρι Πάρκερ, οι «μπλαουγκράνα» ανέβασαν εκ νέου τη διαφορά, φτάνοντας για πρώτη φορά σε διψήφια τιμή (30-20). Μάλιστα, ο Ισπανός σέντερ με 7 μαζεμένους πόντους έστειλε τους Καταλανούς στο +16 για το 39-23 στο 14’, δείχνοντας να ελέγχουν απόλυτα το ματς. Ωστόσο και πάλι οι Σέρβοι έβγαλαν αντίδραση ροκανίζοντας σταδιακά τη διαφορά, προτού τα δύο διαδοχικά τρίποντα των Τεόντοσιτς και Νέντοβιτς στο φινάλε της περιόδου, στείλουν τις ομάδες στα αποδυτήρια με σκορ 47-43.

Παρόμοιο το σκηνικό και στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, με την ομάδα του Ρότζερ Γκριμάου να μπαίνει δυνατά, ανεβάζοντας για ακόμη μία φορά απόψε τη διαφορά σε διψήφια τιμή (61-51) στο 26’, χάρη στην πολύ καλή της άμυνα. Όμως ο… επτάψυχος Ερυθρός Αστέρας βρήκε μεγάλα καλάθια στο τελευταίο δίλεπτο, κλείνοντας την τρίτη περίοδο στο -3 και το 65-62.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην τέταρτη περίοδο, με τον Ερυθρό Αστέρα να μένει κοντά στο σκορ, μην επιτρέποντας στους Καταλανούς να χτίσουν εκ νέου μια καλή διαφορά. Μάλιστα, με γκολ-φάουλ του Μίτροβιτς, οι Σέρβοι έκαναν το 78-78, 1:38' πριν το φινάλε, δίνοντας μια άγρια ομορφιά στο ματς. Ο Βέσελι έκανε το 80-78, με τον Λαπροβίτολα λίγο αργότερα να ευστοχεί στην βολή της τεχνικής ποινής με την οποία χρεώθηκε ο πάγκος των φιλοξενούμενων και τον Τζαμπάρι Πάρκερ στη συνέχεια να σκοράρει για το 83-78 στα 49''. Κάπως έτσι, η Μπαρτσελόνα έφτασε στη νίκη με το τελικό 86-81.


Τα δεκάλεπτα: 21-18, 47-43, 65-62, 86-81.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x