Euroleague

Θύμωσε η Μπαρτσελόνα και… πέρασε πάνω από τη Φενέρμπαχτσε!

Επιβλητική ανατροπή επί της Φενέρμπαχτσε πέτυχε η Μπαρτσελόνα! Τιμωρώντας το… θράσος των Τούρκων να προηγηθούν με +12 στο ημίχρονο, οι Καταλανοί πάτησαν γκάζι κι έφτασαν στο άνετο 89-81.

Επιστροφή στις νίκες με εμφατικό τρόπο έκανε η Μπαρτσελόνα!

Οι «μπλαουγκράνα» χρειάστηκε να τα βρουν μπαστούνια από τη Φενέρμπαχτσε, ωστόσο με αντεπίθεση στο δεύτερο ημίχρονο την τούμπαραν 89-81.

Πρωταγωνιστής για τους Καταλανούς (που παρέμειναν στη δεύτερη θέση) ο Ερνανγκόμεθ, αγγίζοντας το double-double (21 πόντοι, 9 ριμπάουντ), με άξιους συμπαραστάτες τους Λαπροβίτολα (15 πόντοι, 5 ασίστ) και Σατοράνσκι (12 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ).

Κορυφαίος για την ομάδα του Ιτούδη, που επιβεβαίωσε ξανά την αδυναμία μακριά από την Πόλη, ο Χέιζ-Ντέιβις με 18 πόντους και ο Ντόρσεϊ με 13 πόντους, 7 ασίστ και 5 ριμπάουντ.

Το ματς

Με φόρα που δεν… συνηθίζει μακριά από την έδρα της μπήκε στο παρκέ η Φενέρμπαχτσε. Καθοδηγούμενη από τον Γουίλμπεκιν (10 πόντοι) και με τον Ντόρσεϊ ν’ αποδεικνύεται και δημιουργικός εκτός από σκόρερ (6 πόντοι, 5 ασίστ), η ομάδα του Ιτούδη δεν πήρε απλώς προβάδισμα.

Εκμεταλλεύτηκε την αστοχία του Βέσελι και το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα βασιζόταν μόνο στον Ερνανγκόμεθ, κοιμίζοντας την αντίπαλό της. Και χωρίς εκείνη να το καταλάβει (αφού οι υπόλοιποι αστέρες παρέμεναν νωθροί και μόνο ο Πάρα έδινε ουσιαστική βοήθεια στον Γουίλι), οι Τούρκοι πήγαν στ’ αποδυτήρια με +12.

Με την επιστροφή ωστόσο από την ανάπαυλα, οι Καταλανοί εμφανίστηκαν… θυμωμένοι. Με τον Ερνανγκόμεθ σταθερά σεληνιασμένο, άρχισαν να ροκανίζουν τη διαφορά. Κι όταν πια άρχισαν ν’ ανεβαίνουν οι Σατοράνσκι και Λαπροβίτολα, έμοιαζε θέμα χρόνου να γίνει το προσπέρασμα.

Γιατί την ίδια ώρα ο Γουίλμπεκιν άρχιζε να σιγεί. Ο Ντόρσεϊ δεν ήταν όσο εύστοχος θα χρειαζόταν για να βοηθήσει την ομάδα του ν’ ανταπεξέλθει στην πίεση. Όταν άρχισε λοιπόν ν’ ανεβαίνει κι ο Βέσελι (με καθοριστικά καλάθια), η Μπάρτσα πάτησε γκάζι.

Με τον Σατοράνσκι λοιπόν να σφραγίζει τη γεμάτη εμφάνισή του (12 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ) και τον Ερνανγκόμεθ να χάνει για ένα ριμπάουντ το double-double, επέστρεψε στις επιτυχίες και παρέμεινε σταθερά δεύτερη με ρεκόρ 10-3.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 38-50, 63-64, 89-81

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x