Euroleague

Θρίαμβος της Μονακό στη Βαρκελώνη με ατσάλινη άμυνα!

Η Μονακό έπαιξε άμυνα για σεμινάριο στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» και νίκησε την Μπαρτσελόνα 77-67, παίρνοντας ένα τεράστιο αποτέλεσμα στη μάχη για το πλεονέκτημα έδρας!

Μπορεί η επιστροφή του Ρίκι Ρούμπιο να έκλεψε την παράσταση , όμως η Μονακό δεν... χαρίστηκε στην Μπαρτσελόνα!

Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς πέρασε σαν «σίφουνας» από το «Παλάου Μπλαουγκράνα», καθώς επικράτησε με σκορ 77-67 των Καταλανών, με αποτέλεσμα να φτάσει στο 17-10 και να κάνει ένα ισχυρότατο βήμα στη μάχη για το πλεονέκτημα έδρας!

Στο πρώτο δεκάλεπτο η Μπαρτσελόνα κυριάρχησε και ξέφυγε με +9 (21-12), ωστόσο από εκεί και πέρα οι Μονεγάσκοι «έσφιξαν» τρομερά την άμυνά τους, έκλεισαν κάθε δρόμο προς το καλάθι τους και τελικά έφτασαν να προηγούνται με διψήφιες διαφορές, χωρίς να απειληθούν με ήττα στο φινάλε.

Κορυφαίος των νικητών με 17 πόντους, 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 κλέψιμο ήταν ο Μάικ Τζέιμς, που απέχει πλέον μόλις 12 πόντους από την πρώτη θέση στη λίστα των σκόρερ όλων των εποχών στην Ευρωλίγκα. Πολύ καλός με 13 πόντους ο Ματιέ Στραζέλ, ενώ 12 πόντους μέτρησε ο Ντονάτας Μοτιεγιούνας, που «μεταμορφώθηκε» στο δεύτερο ημίχρονο.

Από τους γηπεδούχους, που έπεσαν στο 18-9 και πλέον αισθάνονται... καυτή την ανάσα Παναθηναϊκού AKTOR, Μονακό και Βίρτους, ξεχώρισε με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ ο Γιαν Βέσελι. 5 πόντους, 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ σημείωσε στην επιστροφή του ο Ρίκι Ρούμπιο.

Το ματς

Η Μπαρτσελόνα μπήκε πολύ δυναμικά στο ματς με πρωταγωνιστές τους Βέσελι και Λαπροβίτολα. Οι «μπλαουγκράνα» έκλεισαν για πολλή ώρα τους δρόμους προς το καλάθι τους και προηγήθηκαν 9-2, ενώ λίγο αργότερα ο Λαπροβίτολα έβαλε τρίποντο για το 12-4. Σταδιακά, ο Στραζέλ με προσωπικές ενέργειες «ξεκόλλησε» τους Μονεγάσκους και τους βοήθησε να μειώσουν σε 14-9, όμως ο Αμπρίνες με ένα προσωπικό σερί υπέγραψε το 20-11. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 21-12 υπέρ της κυρίαρχης μέχρι τότε ομάδας του Ρότζερ Γκριμάου.

Μπαρτσελόνα-Μονακό

Η κατάσταση διαφοροποιήθηκε ραγδαία στο δεύτερο δεκάλεπτο. Με πρωτοστάτη τον Οκόμπο, η Μονακό βρήκε ρυθμό και μείωσε γρήγορα σε 21-18, ενώ λίγο αργότερα ο Ντόντα Χολ την έφερε σε απόσταση βολής (23-21). Η Μπαρτσελόνα κόλλησε για πολλή ώρα επιθετικά, με τον Ντιαλό να μειώνει με μακρινό σουτ και τον Στραζέλ να δίνει το πρώτο προβάδισμα στους φιλοξενούμενους με τρεις βολές (25-27). Η γαλλική ομάδα έμεινε γι' αρκετή ώρα μπροστά χάρη σε Μπλόσομγκεϊμ και Τζέιμς (28-31), πριν η Μπαρτσελόνα απαντήσει με ένα καλό διάστημα δια χειρός Βέσελι και Λαπροβίτολα, με αποτέλεσμα το 35-33 του ημιχρόνου.



Η Μονακό συνέχισε να εντυπωσιάζει στο δεύτερο μέρος. Με τον Μοτιεγιούνας να παίρνει... φωτιά και να ευστοχεί σε δύο συνεχόμενα μακρινά σουτ, η γαλλική ομάδα πέρασε ξανά μπροστά (37-39), ενώ ο όγδοος σερί πόντος του Λιθουανού υπέγραψε το 39-41. Η Μπαρτσελόνα δεν είχε αντίδραση στο ρεσιτάλ του έμπειρου ψηλού, ο οποίος υπέγραψε από κοντά και το 41-45. Οι γηπεδούχοι τελικά αντέδρασαν με τρίποντο του Σατοράνσκι (46-47), όμως ο Τζέιμς και ο Μπλόσομγκεϊμ διαμόρφωσαν το 46-52. Η γαλλική κυριαρχία εκφράστηκε στη συνέχεια με 6 συνεχόμενους πόντους του Χολ, ενώ το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με σκορ 51-60.

0

Τον ρυθμό της επέβαλε η Μονακό και στην τέταρτη περίοδο. Ο Στραζέλ και ο Μπλόσομγκεϊμ ανέβασαν τη διαφορά σε διψήφια τιμή (55-66), ενώ ο Οκόμπο με τρίποντο την εκτόξευσε στο +13 (57-70). Η τραγική επιθετικά Μπαρτσελόνα δεν έβρισκε με τίποτα ρυθμό ώστε να μειώσει, με τους φιλοξενούμενους να βγάζουν μεγάλη σκληράδα και να την κρατούν πολύ χαμηλά. Μετά από ώρα, ο Τζαμπάρι Πάρκερ έβαλε βολές και έκανε μονοψήφιο το γαλλικό προβάδισμα, ενώ ο Βέσελι κάρφωσε και μείωσε σε 65-72. Ο Τζέιμς πήρε πάνω του την κατάσταση με προσωπική ενέργεια και έγραψε το 65-74, βάζοντας «ταφόπλακα» στις ελπίδες των γηπεδούχων, με το ματς να ολοκληρώνεται στο 67-77 υπέρ της Μονακό.

Tα δεκάλεπτα: 21-12, 35-33, 51-60, 67-77

Αναλυτικά στατιστικά του ματς εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x