Euroleague

Ο κόουτς της εξέδρας: Λάθη και απουσίες συνέθεσαν το παζλ της ήττας του Παναθηναϊκού στη Βαρκελώνη

Ο Παναθηναϊκός των σημαντικών απουσιών και των πολλών λαθών καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, παραδόθηκε στην ανωτερότητα της Μπαρτσελόνα γνωρίζοντας την ήττα με το βαρύ 86-60.

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την εκτός έδρας ήττα με κάτω τα χέρια από την Μπαρτσελόνα, φεύγοντας με το βαρύ 86-60 από το «Παλάου Μπλαουγκράνα».

Οι «πράσινοι» έχασαν την επαφή τους με το παιχνίδι από τις αρχές της δεύτερης περιόδου, δεχόμενοι ένα επιμέρους 28-10... Τα πάντα πήγαν στραβά για το «τριφύλλι», σε ένα βράδυ όπου έλειψαν οι καλύτεροι παίκτες, σούταρε με άσχημα ποσοστά από το τρίποντο, ενώ το κυριότερο όλων, υπέπεσε σε πολλά λάθη...

Ο κόουτς της εξέδρας καταγράφει στο www.sportfm.gr όλα όσα έκριναν το ματς…

Λάθη, λάθη... λάθη: Από το ξεκίνημα κιόλας της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός υπέπεσε σε πολλά και αβίαστα λάθη, τα οποία συνεχίστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, τελειώνοντας έτσι τον αγώνα με 17. Ενδεικτικό είναι πως στην πρώτη κατοχή του ματς ο Μποχωρίδης έκανε λάθος πάσα, με τους «πράσινους» να φτάνουν τα πέντε στα πρώτα τέσσερα λεπτά, κλείνοντας το πρώτο ημίχρονο με 13...

Αν μη τι άλλο, σε μία έδρα όπως αυτή της Μπαρτσελόνα που για να φύγεις με θετικό αποτέλεσμα πρέπει να είσαι αλάνθαστος και συγκεντρωμένος στο μέγιστο, ο Παναθηναϊκός βγήκε στο παρκέ πνευματικά ανέτοιμος και χωρίς καθαρό μυαλό. Σίγουρα, οι σημαντικές απουσίες των δύο ηγετών του, Νεμάνια Νέντοβιτς και Ιωάννη Παπαπέτρου, «πλήγωσαν» το σύνολο του Δημήτρη Πρίφτη, στερώντας δύο πολύτιμες λύσεις που εκτός των άλλων, προσφέρουν ηρεμία και σιγουριά στην ομάδα.

Έπεσε ο... διακόπτης στη δεύτερη περίοδο: Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη μπορεί να μην έκαναν καλή πρώτη περίοδο επιθετικά - μονοδιάστατο παιχνίδι με επίκεντρο τον Παπαγιάννη - ωστόσο αμυντικά έπαιξαν σκληρά, έβγαλαν ενέργεια, παραμένοντας κοντά στο σκορ (17-15).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως ήρθε η... ολική κατάρρευση για το «τριφύλλι», τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Οι «μπλαουγκράνα» είχαν δύο εκρηκτικά τρίλεπτα, αρχικά με ένα σερί 13-2 και τον Εξούμ πρωταγωνιστή, και εν συνεχεία στο τέλος με ένα αναπάντητο 13-0, στο οποίο ο Χέιζ είχε δέκα πόντους.

Ο Παναθηναϊκός με τη σειρά του όχι μόνο δεν μπόρεσε να περιορίσει τους Ισπανούς, αντιθέτως πέτυχε μόλις δέκα πόντους, οι έξι εκ των οποίων ήρθαν από βολές των Μέικον και Παπαγιάννη και δύο σουτ εντός πεδιάς...

Τραγικά ποσοστά πίσω από τα 6.75 μέτρα: Ακόμα ένα στοιχείο που έπαιξε σημαντικό ρόλο και οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε αυτή τη βαριά ήττα ήταν τα... τραγικά ποσοστά των «πρασίνων» πίσω από τα 6.75 μέτρα.

Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη ευστόχησαν σε μόλις ένα τρίποντο σε 12 προσπάθειες που επιχείρησαν, κάτι που μεταφράζεται σε ποσοστό... 8.3%. Αξιοσημείωτο είναι πως το μοναδικό εύστοχο ήρθε στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης από τον Λευτέρη Μποχωρίδη. Εκτότε, αστόχησε σε έντεκα σερί τρίποντα, εκ των οποίων αρκετά ήταν ελεύθερα...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x