Euroleague

Δεν πέφτει από τη δεύτερη θέση η Μπαρτσελόνα, διέλυσε και την αδιόρθωτη Παρτίζαν!

Με εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο, η Μπαρτσελόνα επικράτησε με σκορ 94-76 της Παρτίζαν, έμεινε δεύτερη και... δυσκόλεψε κι άλλο το έργο των Σέρβων για μία θέση στη 10άδα!

Κυρίαρχη Μπαρτσελόνα, «κατάπιε» την Παρτίζαν!

Η ομάδα του Ρότζερ Γκριμάου διέλυσε με σκορ 94-76 αυτή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», για την 29η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Με αυτόν τον τρόπο, οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στο 20-9 και έμειναν μόνοι δεύτεροι, ενώ οι φιλοξενούμενοι έπεσαν στο 13-16 και συνεχίζουν να... αγχώνονται όσον αφορά την παρουσία τους στη 10άδα.

Κορυφαίος των πληθωρικών νικητών με 17 πόντους και 5 ασίστ ήταν ο Νίκο Λαπροβίτολα, ενώ 15 πόντους μέτρησε ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ, 13 πόντους ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις και 12 ο Τζαμπάρι Πάρκερ. Από τους ηττημένους, μυθικό ματς έκανε ο Αλέξα Αβράμοβιτς με 27 πόντους, αλλά δεν έφτασε.

Το ματς

Η Παρτίζαν μπήκε πολύ πιο δυνατά στο ματς με πρωταγωνιστή τον Αβράμοβιτς, με αποτέλεσμα να βρεθεί από νωρίς στο +7 (9-16). Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι άρχισαν να βρίσκουν ρυθμό με κορυφαίο τον Γιοκουμπάιτις και πήραν αυτοί το προβάδισμα (19-18), ενώ το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με σκορ 29-24 υπέρ της Μπαρτσελόνα, που σκόραρε πλέον με ευκολία.

Στο δεύτερο μέρος, οι «μπλαουγκράνα» συνέχισαν το καλό τους διάστημα με Ερνανγκόμεθ και Αμπρίνες, φτάνοντας στο +9 (37-28). Οι Σέρβοι έβγαλαν αντίδραση με μακρινά σουτ από Αβράμοβιτς και Άντζουσιτς, φτάνοντας στην ισοφάριση (38-38), όμως τα τρίποντα του Λαπροβίτολα έδωσαν ξανά προβάδισμα στους γηπεδούχους (49-43). Το ημίχρονο έληξε με ισχνή διαφορά υπέρ της Μπαρτσελόνα (51-48).

«Εκρηκτικό» ξεκίνημα έκανε και στο δεύτερο μέρος η ομάδα της Καταλονίας. Κάλινιτς, Ρούμπιο και Πάρκερ τα... έβαζαν από παντού, με αποτέλεσμα η διαφορά να ξεφύγει στο +15 (67-52), με την Μπαρτσελόνα να μοιάζει να καθαρίζει. Παρόλα αυτά, οι Σέρβοι έβγαλαν τρομερή αντίδραση. Αβράμοβιτς και ΛεΝτέι έδωσαν το... σύνθημα, με την Παρτίζαν να μειώνει σε 74-68 πριν τη λήξη της περιόδου.

Παρόλα αυτά, στο τέταρτο δεκάλεπτο επιβεβαιώθηκε η κυριαρχία της ομάδας του Ρότζερ Γκριμάου. Ερνανγκόμεθ και Λαπροβίτολα επανέφεραν το ισχυρό προβάδισμα της Μπαρτσελόνα (84-70), ενώ ο Αργεντινός το ανέβασε εκεί που δεν είχε φτάσει ποτέ (90-72). Από εκεί και πέρα, προφανώς, η Παρτίζαν δεν είχε καμία αντίδραση και γνώρισε την ήττα.

Τα δεκάλεπτα: 29-24, 51-48, 74-68, 94-76

Αναλυτικά στατιστικά του ματς εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x