Euroleague

Νίκησε επιτέλους clasico και έβαλε… φρένο στη Ρεάλ η Μπαρτσελόνα!

Η Μπαρτσελόνα πήρε την πρώτη της φετινή νίκη σε clasico και έκοψε το σερί έξι ροζ φύλλων της Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς επικράτησε με σκορ 83-78 έχοντας σε μαγική μέρα τον Γιαν Βέσελι!

'Εκανε... σεφτέ στα clasico η Μπαρτσελόνα!

Οι «μπλαουγκράνα» έκαναν μεγάλη εμφάνιση και νίκησαν για πρώτη φορά φέτος, μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες, τη Ρεάλ Μαδρίτης με σκορ 83-78, φτάνοντας στο 12-6 και ρίχνοντας τους Μαδριλένους, που έτρεχαν σερί 6 νικών, στο 16-2!

Το ματς ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκειά του, ωστόσο η τελευταία περίοδος ανήκε στην Μπαρτσελόνα, που κράτησε «άποντη» τη «βασίλισσα» για σχεδόν 5 λεπτά και έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 14-0, μέσω του οποίου έθεσε στην ουσία υπό τον έλεγχό της το παιχνίδί και πήρε τη σπουδαία νίκη. Κάπως έτσι, το σύνολο του Ρότζερ Γκριμάου έκλεισε την απόστασή του από την κορυφή, ενώ παράλληλα έμεινε στην τρίτη θέση και το... κατόπι της Βίρτους!

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο σπουδαίος Γιαν Βέσελι, ο οποίος έκανε εμφάνιση απ' τα παλιά και μέτρησε 27 πόντους με 12/18 δίποντα και 3/3 βολές, όντας ασταμάτητος κοντά στο καλάθι. 14 πόντους μέτρησε ο Νίκο Λαπροβίτολα, ο οποίος έβαλε μάλιστα ένα μεγάλο τρίποντο γράφοντας το 83-75 και μοίρασε 8 ασίστ.

Από τους υπόλοιπους, βοήθησε με 13 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ ο Νίκολα Κάλινιτς, ενώ έδειξε την εμπειρία του με 10 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα ο Τζαμπάρι Πάρκερ, ο οποίος έβγαλε και κάποιες πραγματικά μεγάλες άμυνες στα 31 λεπτά που τον εμπιστεύτηκε ο Γκριμάου.

Από τη Ρεάλ, που έκανε πολύ καλή εμφάνιση για τρία δεκάλεπτα αλλά πληγώθηκε από το καταστροφικό ξεκίνημα στο τέταρτο, ξεχώρισε με 19 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ ο Τζάναν Μούσα, ενώ 16 πόντους, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα είχε ο Μάριο Χεζόνια. Δεν μπόρεσε να βοηθήσει ιδιαίτερα με 6 πόντους και 7 ριμπάουντ ο Έντι Ταβάρες, που αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα με την ικανότητα του Γιαν Βέσελι να σουτάρει από μέση απόσταση.

Τα δεκάλεπτα: 21-25, 45-47, 60-62, 83-78

Αναλυτικά στατιστικά του ματς εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x