Euroleague

Με... κεκτημένη ταχύτητα από τον Ολυμπιακό, καθάρισε τη Ζάλγκιρις και ανέβηκε μόνη δεύτερη η Μπαρτσελόνα!

Με τους Μπριθουέλα και Πάρκερ σε μεγάλα κέφια, η Μπαρτσελόνα επικράτησε εύκολα με 91-73 της Ζάλγκιρις στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», με τους Καταλανούς να ανεβαίνουν στη 2η θέση της Ευρωλίγκας!

Μετά τον Ολυμπιακό, η Μπαρτσελόνα «καθάρισε» και τη Ζάλγκιρις στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», κλείνοντας με τον πλέον ιδανικό τρόπο τη «διαβολοβδομάδα» της Ευρωλίγκας.

Έχοντας σε μεγάλο βράδυ τους Ντάριο Μπριθουέλα και Τζαμπάρι Πάρκερ, οι «μπλαουγκράνα» επιβλήθηκαν με σχετική άνεση των Λιθουανών (91-73) για την 21η αγωνιστική της διοργάνωσης, μένοντας έτσι μόνοι δεύτεροι στον βαθμολογικό πίνακα με ρεκόρ 15-6!

Ο Ισπανός γκαρντ ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 24 πόντους, με τον Αμερικανό φόργουορντ να προσθέτει 18 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Όσον αφορά την ομάδα του Αντρέα Τρινκέρι που έπεσε στο 7-14, ξεχώρισαν οι Σάμνερ και Έβανς με 15 και 14 πόντους αντίστοιχα.


Το ματς:


Με... κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη επί του Ολυμπιακού μπήκε η Μπαρτσελόνα στο ματς, η οποία χάρη στα καλάθια των Βέσελι, Μπριθουέλα και Κάλινιτς, προηγήθηκε με 13-0 στο 3'! Η Ζάλγκιρις χρειάστηκε 4,5 λεπτά για να πετύχει τους πρώτους της πόντους, καταφέρνοντας λίγο αργότερα να ρίξει τη διαφορά στους 7 (15-8). Πέντε πόντοι όμως του Τζαμπάρι Πάρκερ και τέσσερις του Ερνανγκόμεθ στο τελευταίο τρίλεπτο της περιόδου, ήταν αρκετοί για τους «μπλαουγκράνα» να στείλουν εκ νέου τη διαφορά σε διψήφια τιμή, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με σκορ 26-12.

Διαφορετικό ήταν σκηνικό στη δεύτερη περίοδο, εκεί όπου οι Λιθουανοί χάρη στο μακρινό τους σουτ, όχι μόνο «ροκάνισαν» τη διαφορά, αλλά πέρασαν κιόλας μπροστά με 32-30 στο 17', μετά από ένα εντυπωσιακό σερί 20-2! Κάπου εκεί, ο Μπριθουέλα βγήκε μπροστά για την Μπάρτσα, με τον Ισπανό να «ξεκολλάει» επιθετικά τους γηπεδούχους, δίνοντάς τους εκ νέου το προβάδισμα, προτού με τρίποντο του Κάλινιτς στο φινάλε, κλείσουν το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 44-37!

Στην τρίτη περίοδο, η Μπαρτσελόνα μπόρεσε να διαχειριστεί την υπέρ της διαφορά, χάρη στην πολυφωνία της στην επίθεση, αλλά και των συνολικά 5 τριπόντων που πέτυχε στην περίοδο. Παρά τις όποιες προσπάθειες των Έβανς και Μάκεν, οι Καταλανοί έβρισκαν συνεχώς τον τρόπο να απειλήσουν το αντίπαλο καλάθι, ολοκληρώνοντας το δεκάλεπτο με +11 για το 68-57.

Παρά το γεγονός πως το παιχνίδι ήταν ακόμα ανοικτό, η Μπαρτσελόνα δεν είχε καμία διάθεση να μπλέξει σε περιπέτειες στην τέταρτη και τελευταία περίοδο. Το σύνολο του Ρότζερ Γκριμάου διαχειρίστηκε σωστά το προβάδισμά του, ανεβάζοντας τη διαφορά ακόμα και το +21 (87-66), προτού πάρει τη νίκη με το τελικό 91-73.

Τα δεκάλεπτα: 26-12, 44-37, 68-57, 91-73.

Δείτε την στατιστική του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x