Euroleague

Μπαρτζώκας: «Δεν μπορείς σε σεζόν με 90 ματς να βασιστείς σε έναν σταρ - Αυτό που μένει είναι να έχεις καλά αποδυτήρια»

Όσα ανέφερε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Φενέρμπαχτσε και την κατάκτηση της τρίτης θέσης στο final four του Βερολίνου.

Ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη του επί της Φενέρμπαχτσε πήρε την τρίτη θέση στο Final Four και έκλεισε όσο καλύτερα γίνεται το φετινό του ταξίδι στη Euroleague.

Στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ευχαρίστησε τον κόσμο για τη στήριξή του όλη τη χρονιά, ενώ πρόσθεσε ότι θέλει να περάσει στους «ερυθρόλευκους» την ενότητα που είναι πάνω από το ταλέντο και τα μεγάλα μπάτζετ.

Παράλληλα, έκανε λόγο πως σε μια σεζόν με πάνω από 90 ματς δεν μπορείς να βασιστείς σε έναν σταρ και αυτό που μένει σε μια εποχή που το μπάσκετ αλλάζει είναι να έχεις καλά αποδυτήρια.

Αναλυτικά, όσα ανέφερε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας που ήρθαν εδώ για να μας υποστηρίξουν για μια ακόμη φορά. Δυστυχώς δεν είμαστε στον τελικό, αλλά μετά από λίγες μέρες θα καταλάβουμε τι πετύχαμε φέτος και θα είμαι περήφανος για όσα καταφέραμε. Κάναμε ένα κακό πρώτο ημίχρονο απέναντι στη Ρεάλ και αυτό ήταν αρκετό για να μην μπορούμε να διεκδικήσουμε τον τίτλο. Το σημερινό παιχνίδι ήταν περίπλοκο, με τους παίκτες να μην έχουν κίνητρο, αλλά το αντιμετωπίσαμε ως προετοιμασία για τη συνέχεια. Συγχαρητήρια και στη Φενέρ για την πορεία της, άξιζε να είναι εδώ και τους εύχομαι καλή τύχη για τη συνέχεια.

Θέλω να εμφυσήσω στον Ολυμπιακό μια κουλτούρα που περιλαμβάνει την έλλειψη εγωισμού, την ενότητα που πρέπει να έχουμε, πάνω από ταλέντο και μεγάλα μπάτζετ. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε τη στήριξη του κόσμου μας. Όλη τη σεζόν έκαναν sold out και ήταν δίπλα μας, ακόμη και σήμερα. Χαίρομαι γι’ αυτό. Βέβαια σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός μόνο οι τίτλοι μετρούν, αλλά για μένα είναι σημαντικό να έχουμε μια τέτοια φιλοσοφία και είμαι περήφανος γι’ αυτό.

Η φιλοσοφία μου αλλάζει κάθε χρόνο. Πρέπει να ακολουθείς πού πηγαίνει το μπάσκετ και τι χρειάζεται για να πετύχεις. Μπορείς να βρεις στην αγορά τους παίκτες που ταιριάζουν στο σύστημά σου, αλλά κάποιες φορές δεν είναι εφικτό. Η αγορά είναι κλειστή και δύσκολη. Η αγορά στις ΗΠΑ δημιουργεί πολλά προβλήματα στην ευρωπαϊκή αγορά. Αν όμως κρατήσεις έναν κορμό είσαι πετυχημένος. Θεωρώ πολύ σημαντική τη σταθερότητα. Αν είναι εφικτό και στο επιτρέπει η αγορά, είναι σημαντικό να κρατάς έναν κορμό με 9-10 παίκτες. Δεν μπορείς σε μια σεζόν σχεδόν 90 αγώνων να βασιστείς σε έναν σταρ. Η ποιότητα, το μέγεθος, η αθλητικότητα είναι σημαντικά, αλλά πρέπει να έχεις και μια ομάδα που να μπορεί να παίξει καλά μαζί. Το μπάσκετ αλλάζει, αλλά αυτό που μένει είναι πως πρέπει να είναι όλοι καλά μαζί και να έχεις καλά αποδυτήρια
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x