Euroleague

Μπαρτζώκας: «Πέρυσι θα χάναμε σε αντίστοιχες φάσεις»

Εμφανώς ευχαριστημένος με την προσέγγιση που είχε ο Ολυμπιακός στη νίκη επί της Ζαλγκίρις, ήταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Στην αλλαγή νοοτροπίας και προσέγγισης του Ολυμπιακού, σε σχέση με την περσινή σεζόν, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά τη νίκη (83-68) επί της Ζαλγκίρις.

«Συγχαρητήρια στους παίκτες και τους οπαδούς μας. Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ σπουδαία. Οι παίκτες για 3 δεκάλεπτα είχαν μια σταθερή εμφάνιση. Ξεκινήσαμε να παίζουμε καλά από το 2ο δεκάλεπτο. Με τον τρόπο παίξαμε στο πρώτο μέρος, το ότι χάναμε μόνο τρεις πόντους ήταν σημαντικό στην εξέλιξη του ματς», δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας και συμπλήρωσε:

«Τώρα καταλαβαίνουμε όλοι και το έχω πει πολλές φορές πως δεν υπάρχει εύκολος αγώνας αν είσαι χαλαρός. Όπως τελειώσαμε το ματς, είχα την ευκαιρία να μοιράσω τον χρόνο. Ευτυχώς που δεν χρειάστηκε να δώσω χρόνο σε παίκτες που είχαν καταπονηθεί στο δεύτερο ημίχρονο. Καλή τύχη στον Ζντοβτς, η Ζαλγκίρις είναι μια ομάδα με καλό ρόστερ κι όταν επιστρέψουν οι τραυματίες θα έχουν καλά αποτελέσματα».

Για τη σύγκριση σε σχέση με πέρσι: «Άλλη πνευματική εγρήγορση έχεις όταν νιώθεις κίνδυνο κι άλλη όταν νομίζεις ότι θα κερδίσεις. Συνήθως το πληρώνεις, αλλά εμείς δεν το πληρώσαμε σήμερα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος για την προσέγγιση που είχαμε στο 2ο και το 3ο δεκάλεπτο και που κερδίσαμε. Πέρσι σε αντίστοιχες φάσεις, χάναμε. Πέρσι δεν είχαμε και τον κόσμο στα εντός, ο οποίος βοηθά πολύ και σπρώχνει την ομάδα προς τη νίκη».

Για τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη: «Δεν μου αρέσει να ξεχωρίζω τους παίκτες, όλοι απολαμβάνουν την αγάπη και την στήριξη των φιλάθλων μας. Πάντα η σχέση φιλάθλων-παικτών στον Ολυμπιακό ήταν εχέγγυο για να πάει καλά η ομάδα. Παίζει πάντα με πάθος ο Λαρεντζάκης, παίζει στο 100%, πιστεύει στον εαυτό του, είμαι χαρούμενος γι' αυτόν κι ότι έχει καταφέρει το έχει καταφέρει μόνος του».

Για το πως ανέκοψαν το καλό ξεκίνημα της Ζαλγκίρις: «Για να κόψουμε την καλή δημιουργία και εκτέλεση που είχαν στα τρίποντα, αναγκαστήκαμε να παίξουμε άμυνα με αλλαγές. Αυτό δημιουργεί κάποιες φορές μια ανισομέρεια στο καλάθι. Από αυτήν την επιλογή προήλθαν τα καλάθια της Ζαλγκίρις με κύριο εκφραστή τον Νέμπο. Θέλουμε να παίξουμε με ταχύτητα, έχουμε καλούς παίκτες στον αιφνιδιασμό όπως ο ΜακΚίσικ, ο Βεζένκοφ, ο Παπανικολάου, ο Πρίντεζης, ο Ντόρσεϊ. Μπορούν να εκτελέσουν καλά τρέχοντας. Αν μπορούμε να κερδίζουμε κατοχές κλέβοντας την μπάλα, πιστεύω ότι μπορούμε να σκοράρουμε στον αιφνιδιασμό».

Για να καταλήξει: «Η κατεύθυνσή μας ήταν να κάνουμε την ομάδα καλύτερη από πέρσι. Θέλαμε να φτιάξουμε μια ομάδα που κάθε χρόνο θα είναι καλύτερη. Είχαμε το θετικό πως είχαμε κορμό παικτών από πέρσι. Με Έλληνες που έπαιξαν πέρσι και ξένους που έμειναν. Είχαμε πει ότι οι προσθήκες που θα κάναμε θα ήταν παικτών που ήξεραν το επίπεδο. Είναι κακό που το λέω γιατί είναι νωρίς, αλλά η ομάδα μας είναι καλύτερη. Καλύτερα όμως να αποδειχθεί αυτό σε διάρκεια. Είμαστε στη σωστή κατεύθυνση νομίζω».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x