Euroleague

Μπαρτζώκας: «Υπάρχει ανησυχία για Πετρούσεφ - Σημαντικές οι 19 νίκες σε μια χρονιά που έχουν έρθει όλα στραβά»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Βιλερμπάν αλλά και για την κατάσταση του Φίλιπ Πετρούσεφ.

Η Βιλερμπάν προβλημάτισε τον Ολυμπιακό για 33 λεπτά, αλλά με ένα φινάλε... τρόμου με σερί 18-0, οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 80-64 και έκαναν σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση της εξάδας.

Μετά την αναμέτρηση, ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για τη νίκη της ομάδας του παρά τα πολλαπλά προβλήματα, ενώ αναφέρθηκε στον τραυματισμό του Φίλιπ Πετρούσεφ, ο οποίος χτύπησε στο δεξί γόνατο και πήγε για εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Η νίκη είναι σημαντική. Και δεν ήταν και δεδομένη. Είδατε ότι η Άλμπα έχασε στην τελευταία κατοχή από την Εφές. Ο τρόπος με τον οποίο παίξαμε, ο τρόπος με τον οποίο έπαιξε η Βιλερμπάν, μας έβαλαν σε κίνδυνο. Είχαμε νευρικότητα, χάσαμε σουτ, κάναμε λάθη, πήραμε κακές αποφάσεις, όμως καταφέραμε να πάρουμε την νίκη με συμπαγή εμφάνιση στην τέταρτη περίοδο. Είναι μία νίκη που εκτιμώ. Ευχαριστώ τον κόσμο, όχι μόνο αυτούς που ήρθαν απόψε, αλλά και σε όσους ήρθαν στην Κωνσταντινούπολη για να μας υποστηρίξουν. Οι δύο βασικοί μας πόιντ γκαρντ παίζουν για να μη λείψουν, δεν έχουν καν την ευκαιρία να επανέλθουν σε καλή σωματική και αγωνιστική κατάσταση μέσα από προπονήσεις. Τα παιχνίδια ήταν κρίσιμα και δεν μπορούσαμε να αφήσουμε κάποιον έξω. Και μόνο που παίζουν είναι σημαντικό. Το πόδι του Ουόκαπ πρήστηκε ακόμη περισσότερο μετά από το ματς με την Εφές, ενώ ο Ουίλιαμς-Γκος πρέπει να παίζει διακοπτόμενα. Είναι ανεκτίμητο αυτό που κάνουν».

Για την φάση με τον Πετρούσεφ: «Κανείς δεν κατάλαβε τι έγινε με τον Πετρούσεφ, υπάρχει ανησυχία, έχει πρηστεί το δεξί του γόνατο. Τώρα κάνει μαγνητική, ο γιατρός μας πηγαίνει εκεί. Θα ξέρουμε περίπου σε μια ώρα. Έχουμε ματς στην Πάτρα την Κυριακή και μετά το παιχνίδι με την Παρτίζαν. Έχουμε κάνει 19 νίκες, στο δικό μου μυαλό είναι πολύ σημαντικός αριθμός. Η ομάδα δείχνει σταθερότητα σε μία χρονιά που έχουν έρθει όλα στραβά. Μαχόμαστε για τα playoffs, δεν είναι εύκολο, πρέπει όλο το κλαμπ να πάρει το credit και κυρίως οι παίκτες μας.

Η EuroLeague είναι τόσο ανταγωνιστική. Η Εφές κινδυνεύει να μείνει εκτός δεκάδας. Χάσαμε σημαντικούς παίκτες το καλοκαίρι, είχαμε τόσους τραυματισμούς, παραμένουμε στο υψηλότερο σημείο του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Δεσμευόμαστε ότι πάντα θα είμαστε σοβαρή ομάδα. Αν είμαστε και τυχεροί, θα τελειώσουμε με κάποιες σημαντικές νίκες την κανονική περίοδο και μετά θα δούμε ποιος θα είναι ο αντίπαλός μας στα playoffs».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x