Euroleague

Μπαρτζώκας: «Μπράβο σε παίκτες και κόσμο»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του και τον κόσμο του Ολυμπιακού για τη στήριξη στην ομάδα γεμίζοντας το ΣΕΦ στο ματς με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.

Η αντίδραση των παικτών του μετά από δύο ήττες και εν μέσω αγωνιστικών προβλημάτων, καθώς και η παρουσία του κόσμου ήταν η τα δύο στοιχεία που κράτησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας από τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.

«Ήταν ένα πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι, γιατί η έναρξη του Top 16 όταν παίζεις γηπεδούχος έχεις μεγάλη πίεση. Για μας ήταν η δυσκολότερη δυνατή πρεμιέρα, γιατί έπαιζαν δύο ομάδες που τερμάτισαν πρώτες στην πρώτη φάση. Η ποιότητα της Φενέρ βοήθησε να γίνει ένα πολύ ελκυστικό ματς για τους φιλάθλους και παίχτηκε υψηλού επιπέδου μπάσκετ. Κρατάμε τη σημασία της νίκης, αυτής καθ’ αυτής. Αν ξεκινήσεις με ήττα στην έδρα σου είναι άσχημο, αν και έχεις τη δυνατότητα να καλύψεις το χαμένο έδαφος», ανέφερε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Αναφερόμενος στα κλειδιά της νίκης, είπε: «Εμείς κάναμε μόνο τέσσερα λάθη και δώσαμε 20 ασίστ, ένας αριθμός εκπληκτικός για τέτοιας δυσκολίας παιχνίδι και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του παιχνιδιού. Διαβάσαμε πολύ καλά την άμυνα που επέλεξε να παίξει ο κ. Ομπράντοβιτς. Ήμασταν συγκεντρωμένοι σε αυτό που έπρεπε να κάνουμε και βάλαμε 95 πόντους. Σημαδέψαμε τα πόδια των αδύναμων αμυντικά παικτών».

Σχετικά με την παρουσία του Σπανούλη είπε: «Το γεγονός ότι είχε ranking 39 με τόσους πόντους και τόσες ασίστ λέει από μόνο του πολλά. Αυτά τα περί αντιπαλότητας προσώπων και ομάδων μένουν στην άκρη. Το μεγαλύτερο κίνητρο του Σπανούλη είναι το τρίτο ευρωπαϊκό».

Για τη συνέχεια του αγώνα, είπε: «Ήταν μόνο το ξεκίνημα στο Top 16. Η φιλοσοφία μιας ομάδας που θέλει να πάει μακριά είναι να ξεχνά όποιο αποτέλεσμα να έχει. Παίζοντας χωρίς τους δύο Αμερικάνους μας, τον Λο και τον Πέτγουεϊ, και χρησιμοποιώντας ιδιόμορφα σχήματα τα καταφέραμε. Χρειάστηκε υπέρβαση από τους περιφερειακούς μας για να τα καταφέρουμε. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μας».

Ο κόουτς του Ολυμπιακού στάθηκε στη στήριξη του κόσμου. «Για μένα είναι γεγονός της βραδιάς το sold out μετά από δύο ήττες με εξαιρετική ατμόσφαιρα. Αυτό σημαίνει πως όσοι είναι στην ομάδα έχουν κερδίσει την εκτίμηση του κόσμου γιατί παλεύουν και φυσικά τα δύο ευρωπαϊκά εκτιμώνται από τους φιλάθλους μας. Θέλω να πω ένα μπράβο στους φιλάθλους μας. Η στάση τους δείχνει διάθεση να στηρίξει την ομάδα σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο και θα βλέπουν πολύ όμορφα ματς».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x