Euroleague

Με «διπλό» ΜακΙντάιρ και εκτελεστή Μονέκε έπιασε οκτάδα η Μπασκόνια!

Με τον ΜακΙντάιρ να πετυχαίνει ένα εντυπωσιακό double-double, η Μπασκόνια επικράτησε άνετα με σκορ 88-71 της Άλμπα Βερολίνου, ανεβαίνοντας στην πρώτη οκτάδα της Ευρωλίγκας!

Την επιστροφή στις νίκες και τις καλές εμφανίσεις πανηγύρισε η Μπασκόνια το βράδυ της Παρασκευής (08/03), με τους Βάσκους να επικρατούν με το εμφατικό 88-71 της Άλμπα Βερολίνου για την 28η αγωνιστική της Ευρωλίγκας!


Με τον ΜακΙντάιρ να πετυχαίνει ένα εντυπωσιακό double-double με 14 πόντους και 10 ασίστ, αλλά και τον Τσίμα Μονέκε να τελειώνει το ματς με 16 πόντους, οι Ισπανοί ανέβηκαν στο 15-13 και στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα, την ίδια ώρα όπου οι Γερμανοί παρέμειναν στην τελευταία θέση με μόλις 5 νίκες.

Το ματς:



Στην πρώτη κατοχή του αγώνα, η Άλμπα Βερολίνου έκανε το 0-2 με καλάθι του Γουέντζελ. Αυτό αποδείχθηκε πως ήταν και το μοναδικό προβάδισμα των Γερμανών στο ματς (!), καθώς, από το πρώτο κιόλας λεπτό, η Μπασκόνια κυριάρχησε απόλυτα στο παρκέ της «Fernando Buesa Arena». Με τους Σεντεκέρσκις και Κόντι ΜακΙντάιρ σε πρωταγωνιστικό ρόλο, οι Βάσκοι «έχτισαν» από νωρίς διψήφιες διαφορές, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο στο +13 για το 23-10.

Η διαφορά έφτασε ακόμα και στις παρυφές των 20 πόντων στις αρχές της δεύτερης περιόδου (32-14), χάρη στα καλάθια των Μονέκε και Ρογκαβόπουλου. Από τα μέσα του δεκαλέπτου και έπειτα, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν επιθετικό ρυθμό και με τους Ματ Τόμας και Κουμάντζε, κατάφεραν να μειώσουν στο 42-34 του ημιχρόνου.


Ωστόσο, αυτή ήταν και η μοναδική αντίδραση που έβγαλε η ομάδα του Ίσραελ Γκονζάλες, αφού, η Μπασκόνια «πάτησε» το πόδι στο γκάζι στην τρίτη περίοδο και με τον ΜακΙντάιρ να κάνει τρομερή εμφάνιση, τόσο εκτελεστικά, όσο και δημιουργικά, οι γηπεδούχοι έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +16 για το 63-47.


Κάπως έτσι, η τέταρτη και τελευταία περίοδος απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, με το σύνολο του Ντούσκο Ιβάνοβιτς να φτάνει ακόμα και το +20 (69-49), προτού πάρει τελικώς το ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 88-71.

Τα δεκάλεπτα: 23-10, 42-34, 63-47, 88-71.

Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x