Euroleague

Διέλυσε την Αρμάνι και εδραιώνεται στην δεκάδα η Μπασκόνια!

Η Μπασκόνια μετέτρεψε σε πάρτι το ματς με την Αρμάνι Μιλάνο, τη διέλυσε με 88-73 και εδραιώνεται στην πρώτη δεκάδα της Ευρωλίγκας.

Έστησε πάρτι η Μπασκόνια με καλεσμένη την Αρμάνι Μιλάνο. Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς είχε για μεγάλους πρωταγωνιστές τους Χάουαρντ και Μονέκε, διέλυσε τους Ιταλούς με σκορ 88-73 και εδραιώθηκε στην πρώτη δεκάδα της Ευρωλίγκας, ισοβαθμώντας στην 8η θέση παρέα με την Μακάμπι Τελ Αβίβ!

Με αυτή τη νίκη η ομάδα από τη Βιτόρια ανέβασε το ρεκόρ της στο 16-13, ενώ η Μιλάνο έπεσε στο 12-17 και η υπόθεση δεκάδα δυσκολεύει.

Στα του ματς, η πρώτη περίοδος πήγαινε χέρι-χέρι ανάμεσα στις δύο ομάδες και ολοκληρώθηκε με βραχεία κεφαλή για τους γηπεδούχους (19-18). Παρόλα αυτά, η Μπασκόνια άρχισε να σφίγγει την άμυνά της στη συνέχεια και να έχει πλουραλισμό στην επίθεση, ανεβάζοντας διαρκώς τη διαφορά. Έκλεισε, λοιπόν, στο +14 το ημίχρονο (48-34) και έβαλε το… νερό στ’ αυλάκι. Η Αρμάνι προσπαθούσε να κρατηθεί κοντά στο σκορ μόνο με τις ατομικές εμπνεύσεις των Σιλντς και Μίροτιτς. Ωστόσο, προφανώς δεν έφταναν απέναντι στο καλοδουλεμένο σύνολο του Ιβάνοβιτς, το οποίο ήλεγχε πλήρως το σκορ και μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο, διατηρώντας απόσταση ασφαλείας (69-55).

Η διαφορά άνοιξε άμεσα και μέχρι τα μέσα της τέταρτης περιόδου έφτασε στην ύψιστη τιμή της, στο +23 (79-56), με το ματς να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα ως το φινάλε. Κάπως έτσι, το τελικό 88-73 έδωσε ένα ακόμη ροζ φύλλο αγώνα στους Βάσκους που συνεχίζει να βρίσκεται σε τροχιά playoffs.

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 29-16, 21-21, 19-18.

Τα στατιστικά του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x