Euroleague

Γονάτισε τη Φενέρ και έκανε βήμα οκτάδας με μυθικό Μαρίνκοβιτς η Μπασκόνια!

Με τον Βάνια Μαρίνκοβιτς να κάνει το ματς της ζωής του με 35 πόντους, η Μπασκόνια διέσυρε με 92-69 τη Φενέρ στη Βιτόρια, κάνοντας σημαντικό βήμα για την είσοδο στην οκτάδα της Ευρωλίγκα!

Πραγματοποιώντας ένα ονειρικό δεύτερο ημίχρονο, εκεί όπου το επιμέρους σκορ ήταν 45-25 (!), η Μπασκόνια επικράτησε με το εντυπωσιακό 92-69 της Φενέρμπαχτσε στη Βιτόρια, σε αναμέτρηση για την 32η αγωνιστική της Ευρωλίγκα!

Με τον Βάνια Μαρίνκοβιτς να κάνει το... παιχνίδι της ζωής του με 35 πόντους και 6/7 τρίποντα, οι Βάσκοι έκλεισαν με τη διαβολοβδομάδα με το καλύτερο δυνατό τρόπο, παραμένοντας γερά στον κόλπο της οκτάδας! Με τη νίκη αυτή, οι γηπεδούχοι παρέμειναν στην 8η θέση, βελτιώνοντας το ρεκόρ τους στο 17-15.

Από την άλλη, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, υπέστη δεύτερη διαδοχική ήττα και τέταρτη στα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια της στη διοργάνωση, παραμένοντας στην 6η θέση με ρεκόρ 18-14.

Το ματς:


Πολύ καλό ήταν το ξεκίνημα του αγώνα, με τις δύο ομάδες να παίζουν σε υψηλό και γρήγορο τέμπο δίνοντας έμφαση κυρίως στην επίθεση. Με τον Μαρίνκοβιτς να ξεκινά «ζεστός» με οκτώ πόντους, η Μπασκόνια προηγήθηκε 10-7 στο 3’. Μότλεϊ και Έντουαρτς «έσπρωξαν» επιθετικά τη Φενέρ, η οποία με ένα σερί 6-0 στο τελευταίο λεπτό, έκλεισε το δεκάλεπτο στο +2 για το 27-25.

Με δύο καλάθια του Μπιέλιτσα για το 31-25 υπέρ των Τούρκων ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος, με το τρίποντο του Έντουαρτς λίγο αργότερα να στέλνει τη διαφορά για πρώτη φορά στο +7 (31-38) στο 15’. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 44-38.

Με τον Νικ Καλάθη να μπαίνει φορτσάτος στην τρίτη περίοδο πετυχαίνοντας πέντε σερί πόντους, η Φενέρ πήγε στο +9 (40-49). Από τα μέσα του δεκαλέπτου και έπειτα όμως, οι Βάσκοι, ανέβασαν στροφές και με «όπλο» την καλή τους άμυνα, έτρεξαν ένα εντυπωσιακό σερί 15-4. Με το τρίτο τρίποντο του Μαρίνκοβιτς στο ματς, 3 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ, κλείνοντας το δεκάλεπτο στο +2 και το 60-58.

Έχοντας την ψυχολογία στα ύψη, αλλά και το μομέντουμ με το μέρος τους, οι παίκτες του Χουάν Πεναρόγια ανέβασαν τη διαφορά στο +8 (73-65) στο 35’. Η αντίδραση των φιλοξενούμενων δεν ήρθε ποτέ, με το σύνολο του Ιτούδη να δείχνει επηρεασμένο από την εξέλιξη του ματς. Μια κατάσταση, την οποία η Μπασκόνια εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο, και με επιμέρους σκορ 30-11 στο τελευταίο δεκάλεπτο (!), πήρε το ροζ φύλλο αγώνα με το εντυπωσιακό 92-69!

Τα δεκάλεπτα: 25-27, 38-44, 60-58, 92-69.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x