Euroleague

Αεροπορία η Μπασκόνια, υπέταξε με άνεση και στυλ την Ζάλγκιρις

Η Μπασκόνια επικράτησε της Ζάλγκιρις 93-73 για την 9η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και μένει πιστή στο κυνήγι της 8άδας.

Δίχως προβλήματα η Μπασκόνια υπέταξε την Ζάλγκιρις με 93-73 για την 9η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, μένοντας κοντά στις προνομιούχες θέσεις της διοργάνωσης.

Πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Ματ Κοστέλο με 19 πόντους και 7 ριμπάουντ. Ο Ντάριους Τόμπσον μέτρησε 19 πόντους και 5 ασίστ. Στους 15 σταμάτησε ο Πιέρια Χένρι μαζί με 4 τελικές πάσες. Ο Βάνια Μαρίνκοβιτς κατέγραψε 14 πόντους.

Από την άλλη πλευρά, ο Κίναν Έβανς είχε 17 πόντους και 1 ασίστ. Ο Έντγκαρας Ουλάνοβας σημείωσε 18 πόντους, 3 ασίστ και 3 ριμπάουντ. Άλλους 11 πόντους πρόσθεσε ο Τόμας Ντίμσα.

Το ματς

Στην εναρκτήρια περίοδο οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι σε μία αναμέτρηση με υψηλό τέμπο. Κινητήριος μοχλός για την Ζάλγκιρις ήταν ο Κίναν Έβανς, όμως το δίποντο του Πιέρια Χένρι δευτερόλεπτα πριν το τέλος, έδωσε τις απαραίτητες ανάσες στην Μπασκόνια (21-20).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ανταγωνισμός κινήθηκε σε πανομοιότυπα επίπεδα. Προς το τέλος οι φιλοξενούμενοι κατόρθωσαν να απομακρυνθούν ελάχιστα από τη ματιά των Βάσκων με ένα επιμέρους σερί 8-2 (39-44), κλείνοντας μπροστά στο ημίχρονο σε ένα μέχρι τότε ανοιχτό παιχνίδι.

Στην επανέναρξη το σκηνικό άλλαξε άρδην. Η Μπασκόνια πάτησε… γκάζι και με ευστοχία από την περιφέρεια είτε με τον Γκιεντράιτις είτε με τον Κότσαρ, άσκησε πίεση στους αντιπάλους της. Το σουτ μακρινής απόστασης του Μαρίνκοβιτς έφεραν τη διαφορά στο +6 (62-56) και τη λιθουανική ομάδα στα σκοινιά.

Όλα εξελίχθηκαν σύμφωνα με το σχέδιο του Χοάν Πενιαρόγια στο τέλος: οι γηπεδούχοι απέκτησαν διψήφια διαφορά (75-64), αγωνιζόμενοι σε υψηλά επίπεδα τόσο εκτέλεσης όσο και αντίληψης των καταστάσεων. Το τελικό 93-73 καταγράφει την εικόνα των Βάσκων πλήρως στο δεύτερο ημίχρονο.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 42-44, 64-58, 93-73

Η στατιστική του αγώνα εδώ

Περισσότερα σε λίγο...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x