Euroleague

Ο κόουτς της εξέδρας: Άμυνα και τρίποντα έδωσαν τη νίκη στον Ολυμπιακό

Η άμυνα άνοιξε τον δρόμο και έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό, μέσα στη Βιτόρια, απέναντι στην Μπασκόνια.

Έπειτα από τέσσερις διαδοχικές ήττες, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στον… σωστό δρόμο, επικρατώντας 72-62 της Μπασκόνια.

Το «κλειδί» για το ροζ φύλλο των «ερυθρόλευκων» ήταν σαφώς η εξαιρετική άμυνα, αλλά και τα τρίποντα.

Ο κόουτς της εξέδρας καταγράφει στο www.sportfm.gr όλα όσα έκριναν το ματς…

Συγκεντρωμένος από την αρχή στην άμυνα: Η «Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα» είναι από τα… κατηφορικά γήπεδα της Ευρώπης και ο Ολυμπιακός το έχει βιώσει αυτό στο παρελθόν. Έτσι, οι παίκτες του Μπαρτζώκα μπήκαν πολύ συγκεντρωμένοι από την αρχή, κρατώντας πολύ χαμηλά τους Βάσκους, χωρίς να τους επιτρέψουν να τρέξουν. Η απόδειξη ήταν οι μόλις 29 πόντοι παθητικό στο πρώτο ημίχρονο και παρά την όχι και τόσο αποτελεσματικότητα στην άμυνα, ήταν το «όπλο» που τους κράτησε σ’ όλο το ματς. Μάλιστα, η άμυνα στο τέλος… υπέγραψε και τη νίκη, καθώς όταν ο Άλεκ Πίτερς είχε πάρει «φωτιά» για την ισοπαλία (60-60), στο 37’, τα κλεψίματα (που ήταν 13 στο σύνολο) έδωσαν το καθοριστικό 10-0.

Οι Βεζένκοφ και Ντόρσεϊ του… 2021: Στις τέσσερις ήττες του Ολυμπιακού αρκετοί από τους βασικούς του πυλώνες δεν ήταν στα στάνταρ τους και στο επίπεδο που έπαιζαν στο 2021. Δύο εξ αυτών είναι φυσικά οι Βεζένκοφ και Ντόρσεϊ. Ο Βούλγαρος φόργουορντ στάθηκε στο… ύψος του στη Βιτόρια, με καλές προσωπικές άμυνες, βοήθειες στα ριμπάουντ και φυσικά καλάθια όποτε το χρειάζονταν οι «ερυθρόλευκοι». Από την άλλη και ο διεθνής γκαρντ ήταν ο παλιός καλός… Ντόρσεϊ. Χωρίς να κάνει κατάχρηση προσπαθειών και με πολύ καλά ποσοστά (2/2β., 3/4διπ. και 3/6τρ.) είχε 17 πόντους, ενώ παράλληλα βοήθησε και αμυντικά, αλλά και δημιουργικά με 3 ασίστ.

Λογική… χρήση της περιφέρειας: Μπορεί γενικά στην επίθεση ο Ολυμπιακός να μην πήρε… άριστα, καθώς μοίρασε 13 ασίστ για 14 λάθη, αλλά οι επιλογές της περιφέρειας ήταν στην πλειοψηφία τους σωστές. Παρά την πίεση από την Μπασκόνια, οι παίκτες του Μπαρτζώκα χρησιμοποίησαν το τρίποντο σωστά, με τις επιλογές τους στα σουτ έξω από τα 6,75μ. να ήταν σωστές. Η απόδειξη είναι το εξαιρετικό 52,4%, με τα 11/21 τρίποντα, που ειδικά για εκτός έδρας παιχνίδι ήταν καθοριστικό. Σ’ αυτό, ιδιαίτερη μνεία μπορεί να γίνει στον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος σαν τον παλιό καλό «Παπ», εκτός από τη μεγάλη αξιοπιστία που πρόσφερε στην άμυνα, είχε και 4/4 έξω από τα 6,75μ.

Σημαντική δουλειά και στα ριμπάουντ: Στο πρόσφατο παιχνίδι της Μαδρίτης, οι Πειραιώτες «πληγώθηκαν» πολύ από τα ριμπάουντ, επιτρέποντας 14 επιθετικά στη Ρεάλ. Αυτή τη φορά, όμως, οι παίκτες του Μπαρτζώκα έδειξαν περισσότερη διάθεση σ’ αυτόν τον τομέα. Είχαν συνολικά 27 «σκουπίδια» έναντι 29 των Βάσκων, αλλά το «κλειδί» ήταν πως επέτρεψαν μόλις 5 επιθετικά και έτσι η ομάδα του Σπάχια δεν είχε πολλές δεύτερες ευκαιρίες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x